1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti Spartacus je svakako „izmislio“ lepotu za Rolls-Royce Culinnan (GALERIJA)
Bugatti Spartacus je svakako „izmislio“ lepotu za Rolls-Royce Culinnan (GALERIJA)
1

Bugatti Spartacus je svakako „izmislio“ lepotu za Rolls-Royce Culinnan (GALERIJA)

508
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači sportskih i superluksuznih automobila su dugo bili veoma oprezni kada je reč o lansiranju SUV/krosovera. Logično, jer zdrav razum nalaže da bi tako nešto narušilo imidž marke. Međutim, Bentley, Lamborghini i Rolls-Royce su se priljučili družini povišenog klirensa. Da li je došlo vreme da Bugatti uradi isto?

Po šefu ove luksuzne sportske marke, Štefanu Vinkelmanu, odgovor je „ne“, dodavši da bi to bilo nepravedno prema Bugattiju i njegovoj istoriji.

Treba imati u vidu da je Vinkelman to rekao ranije, još dok je bio šef Lamborghinija. Međutim, u međuvremenu smo dobili Urus, san svakog repera.

Ipak, postoji jedna ključna razluka između Lamborghinija ili Bentleyja u odnosu na Bugatti. „Osnovni“ Chiron košta tri miliona dolara, što je nekoliko puta više od bilo kojeg SUV-a. Pored toga, francuska kompanija takođe proizvodi čist pojam prestižnog, superbrzog i hipersportskog automobila– Divo.

Bugatti zapravo može da naplati „koliko hoće“ za svoje automobile, a pored toga, nema ograničenja u vremenu isporuke, izrade i proizvodnje. S druge strane, superskupi i superluksuzni SUV/krosoveri, poseduju brojne komponente koje se mogu naći i u jeftinijim modelima, s kojima čak dele i motore.

Hajde onda da potencijalni Bugattijev SUV posmatramo kao „demonstraciju sile“ u smislu stajlinga. Definitivno nije lako dizajnerske elemente, koji krase pedigrirane sportske automobile, jednostavno „naduvati“ u SUV formu. Urus i Bentayga, ne zaboravimo, naišli su na brojne kritike, ali najveći „horor“ je definitivno Rolls-Royce Cullinan.

Imajući na umu „čudovište“ od 2,7 tona, interesantno je videti viziju Bugatti Spartacusa, kreatora Sajdina Osmančevića, umetnika poznatog po renderima iz sveta automobila. Ono što se za početak može reći je da njegova kreacija ima jedinstvene proporcije.

Točkovi su masivni, naglašeniji od ½ odnosa u odnosu na visinu karoserije. S druge strane, kabina je niska, definisana iz profila istom C formom koju nalazimo na La Voiture Noire. Zadnjica definitivno ne pripada jednom SUV-u, pre se može nazvati futurističkim omažom klasičnih Bugattija.

Naravno, nema završetaka izduvnih cevi, što sugeriše da se radi o električnom modelu.

AutoRepublika

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovakav Bugati SUV ne može u serijsku proizvodnju.Mora biti elegantniji, što znači da prednji kraj (motorski prostor) mora biti duži a pneumatici za koji broj manji.Ogromna „ajkulina usta“ napred i pozadi moraju biti mnogo manja.Elegancija i stil su kod Bugatija na visokom 1. mjestu.