1. Home
  2. Vesti
  3. Šef BMW-a želi da X3 bude američki bestseler po svaku cenu
Šef BMW-a želi da X3 bude američki bestseler po svaku cenu
5

Šef BMW-a želi da X3 bude američki bestseler po svaku cenu

290
5
Podelite sa prijateljima:

Šef BMW grupe, Harald Kriger, očekuje da treća generacija X3 krosovera nadmaši sve rivale. On je to jasno naglasio pred svojim američkim menadžerskim timom, sugerišući da će biti sankcija ukoliko se taj cilj ne ostvari.

„Mi smo kreirali ovaj segment. U skladu s tim cilj i pristup su u broj 1 maniru. Niko ne bi pored nas smeo ovde da bude broj 1“, rekao je Kriger nakon predstavljanja novog X3. „Ukoliko neko iz mog tima to ne ispuni, onda će biti u problemu.“

Kriger je naglasio da planira da poveća svoja očekivanja tokom sastanaka sa američkim prodajnim timovima.

Što se X3 tiče, vođstvo u segmentu bi označilo njegov povratak na vrh rastuće kategorije, u kojoj je nekada dominirao, ali nije lider još od 2012. Šta je razlog tome što je Kriger toliko uveren da X3 može da odradi dotični posao? Naime, BMW planira da razmesti proizvodne pogone za X3 i u fabrike u Južnoj Africi i Kini.

„Ovo ostavlja mogućnost da se više automobila plasira na američko tržište“, rekao je Kriger.

To što će se X3 proizvoditi u tri fabrike a ne u jednoj, omogućava da dodatni deo proizvodnje iz Spartanburga bude usmeren ka američkom tržištu. Kriger je odbio da proceni koliki bi taj porast bio.

Posao neće biti lak jer je konkurencija u vidu Lexusa NX, Acure RDX i Mercedes-Benza GLC prilično jaka.

„X3 je ključan model jer pripada segmentu koji je još uvek najveći u smislu rasta“, zaključio je Kriger.

 

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan L

Odma zamerka i šamar u oba obraza. Q5 je najprodavaniji u toj klasi. Lider je klase otkad se pojavio, a tražnja za Q5 nije, vremenom i dolaskom novijih konkurenata, opadala, čak je i rasla. A gore u tekstu se kao glavni konkurent pominje šugava Akura i NSX ? E pizdim više. Smanjite doživljaj. Svaki dan neki BMW 5, 6,7, 8 , 9 , 10 , 11… Gledali smo to godinama u drugim redakcijama… SMOR. Znaš kad će X3 da bude lider klase? NIKAD! BMW je toliko dosadio narodu i svaka šuša ga vozi da je i pored 4x većeg marketinga… Pročitaj više »

Zvezdan

Deki dragi, obecanje: u narednih 15-ak dana imacemo taj Q5 na testu. Ali on nece biti kredibilan bez tvog ucesca u njemu. Tako da, javlja urednik blagovremeno, a ti se spremi. Uzgred, tebe ocito vise nervira Bmw nego sto ga mi volimo. A da zasluzuje respekt, sigurno je. Veliki pozz

comang

Isti je i Q5 ( suviše i svuda i i svaka šuša ga vozi)

Japanautofan

Opasan taj sef BMW-a. Kao da je pobegao iz „Otpisanih“
Cak mu se i ime slaze 🙂

Prle I Tihi

Biće to teško ostvarivo, Krigeru. Evo detaljnije analize SUV tržišta u Americi, u poslednjih par godina.
http://www.thetruthaboutcars.com/2017/07/third-generation-bmw-x3-absolutely-must-best-selling-small-luxury-crossover-2018-bmw-ceo-says/