1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne u plug-in hibridnom izdanju dobija veću bateriju
Porsche Cayenne u plug-in hibridnom izdanju dobija veću bateriju
1

Porsche Cayenne u plug-in hibridnom izdanju dobija veću bateriju

234
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka ažurirala je hibridni Cayenne za 2021. godinu. 

Ovih dana automobilski proizvođači su na novom udaru medija, upravo zbog plug-in hibridnih automobila. Naime, prebacuje im se činjenica da i ovakvi hibridni modeli često koriste mamutske SUS motore koji kada rade bez sinergije sa elektromotorom izbacuju enormne količine štetnih gasova.

Veruje se da će uskoro nadležni u EU učiniti nešto i povodom ovoga, te se očekuje da proizvođači počnu sa drugačijim pristupom, odnosno većom baterijom i većim dometom koristeći samo električnu energiju uz skromnije SUS agregate.

Porsche je rešio da Cayenneu u hibridnom obliku podari veću bateriju. Tako će dve verzije ovog modela (Cayenne E-Hybrid i Turbo S E-Hybrid) napustiti staru bateriju kapaciteta 14,1 kWh i preuzeti novu od 17,8 kWh. Ovo bi trebalo da uveća autonomiju kretanja pomenutih automobila kada se koristi isključivo električna energija, ali Porsche nije naveo koliki je novi domet.

Cayenne neće dobiti nikakva poboljšanja u vezi sa performansama. E-Hybrid koristi u paru sa elektromotorom trolitarski turbo V6 agregat, dok Turbo S E-Hybrid upotrebljava potentnu četvorolitarsku V8 pogonsku jedinicu.

Za sada nema najava da bi Cayenne mogao dobiti i potpuno električnu varijantu, ali će drugi SUV u gami Porschea – Macan, definitivno dobiti svoje EV izdanje.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pre možda i „četres“ godina sam „vozio“ BMW Alpinu, a posle i M1, na baterije. I uvek sam imao muku sa kapacitetom baterija, pa i znatno kasnije, kada sam unapredio baterijsko pakovanje i prešao na R20 NiCd by „Trepča“, Gnjilane …
Ko je tada mogao da pretpostavi da će doći i ovaj dan, da čitam i ovakve proklete vesti, da je i Porsche unapredio baterijsko pakovanje …