1. Home
  2. Vesti
  3. Povučeni novi primerci modela Mazda CX-5, Mazda6 i Mazda3
Povučeni novi primerci modela Mazda CX-5, Mazda6 i Mazda3
3

Povučeni novi primerci modela Mazda CX-5, Mazda6 i Mazda3

624
3
Podelite sa prijateljima:

Kao poseldica fabričke greške, tokom redovne eksploatacije modela iz naslova može doći do ozbiljnog oštećenja motora koji u slučaju havarije ostaje bez snage i ne može biti ponovo pokrenut bez intervencije u servisu.

Prema navodima japanske kompanije, problematičan je softver koji upravlja radom funkcije deaktivacije cilindara i koji uzrokuje nepravilan rad. Naime, zahvaljujući toj greški usisni ventil može napustiti svoj prirodni položaj kretanja, rizikujući na taj način da dođe u dodir sa ostalim delovima kontrolnog modula pogonskog sklopa.

Ukoliko se to i dogodi, na nekom od primeraka modela CX-5 i Mazda6, proizvedenim prošle ili ove godine, ili pak na Mazdi3 iz ovogodišnjeg ciklusa proizvodnje, upozoravajuća lampica koja indikuje neispravnost vezanu za sam motor če se aktivirati na centralnoj konzoli, a poseta servisu je u tom slučaju neminovna.

Ukupan broj pogođenih vozila u zemlji kengura iznosi 18.719 primeraka, a proizvođač će lično obavestiti vlasnike ovih lepotana o neophodnosti posete servisnim centrima. Nedavno je Mazda proglasila još jedan opoziv vezan za novu Mazdu3, zbog rizika od otpadanja točka, pa nam je ova vest posebno uzrokovala novu knedlu u grlu.

AutoRepubliksa

(624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

čuj otpada točak, havarija motora i sl. pa gde je čuvena japanska pouzdanost zbog koje su cene japanskih pasata, mondea itd u rangu e klase, 5-ice …
mazda kao najmanji japanski proizvođač koji sebe zove luxuznim brendom ima veliki problem, želi da proda što više vozila, ali nema za to kapacitete i naravno posledice su navedene
možda bi trebalo da uvedu termin defect aktiv za svoja vozila

nemac

Vazno je da nemacka i americka auto industrija rade bez greske. Da se ovo njima dogodilo mislim da bi tek za 5 godina preko suda trazili pravdu za kupljena vozila. Japanci su i sada jako pouzdaniji od ostatka ali neminovno je da im opada kvalitet ja licno mislim da to namerno rade.

Rajko

Posledice skoro pa neznatne. Skoro. Ali,nije.
Kao kada prezupči. Užas.