1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najprodavaniji modeli Peugeota u 2020. godini
Ovo su najprodavaniji modeli Peugeota u 2020. godini
0

Ovo su najprodavaniji modeli Peugeota u 2020. godini

335
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što se i očekivalo 208-ica se nalazi na čelu liste. 

Prethodna godina bila je teška za Peugeot, kao i za čitavu automobilsku industriju. U 2020. francuska marka ubeležila je pad prodaje od 23%, što je nešto više od proseka u industriji koji je iznosio 17%.

Kada je Peugeot svojevremeno predstavio sada aktuelnu iteraciju 208-ice, najavili su da će to biti model koji će označiti prekretnicu za taj brend. Malo je bilo onih koji su to ozbiljno shvatili, no sa ove vremenske distance svima je jasno o čemu su iz uprave „lava“ govorili.

Tokom problematične 2020. godine Peugeot 208 stigao je do više od 240.630 kupaca. Kako ovih dana stižu podaci o prodaji u 2021. godini, sasvim je izvesno da će daleko nadmašiti prošlogodišnji rezultata.

Na drugom mestu nalazi se njegov krupniji rođak – Peugeot 2008. Krosover iz B segmenta uspeo je da pronađe put do više od 200.000 potrošača, uz rast prodaje od 11%. Trećeplasirani na listi najprodavanijih Peugeotovih modela u 2020. godini je još jedan SUV – ovaj put 3008.

Peugeot 3008 upisao je tokom prethodne godine 125.440 registracija, što je značajno lošiji rezultat nego li 2019. godine. Na četvrtom mestu našao se Peugeot 308 koji je bio pred krajem tržišnog veka. Kompaktni model prodat je u 97.000 primeraka, sa izraženim padom prodaje od 40%. No, stigla je nova iteracija 308-ice, te se ove godine može očekivati veliki rast isporuka za ovaj automobil.

Top 5 zaokružio je jedan pomalo neočekivan četvorotočkaš – Peugeot Partner. Laka komercijalna vozila se često smetnu sa uma kada se govori o prodajnim rezultatima, što je velika greška. Partner je tokom 2020. godine došao do 78.600 novih vlasnika.

AutoRepublika 

(335)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments