1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je ovo nova generacija Honde Jazz?
Da li je ovo nova generacija Honde Jazz?
3

Da li je ovo nova generacija Honde Jazz?

233
3
Podelite sa prijateljima:

Na fotografijama koje su osvanule u indijskom časopisu vidi se nova iteracija Jazza i to u Type R izdanju. 

Na osnovu dosadašnji špijunskih fotografija može se reći da je u pitanju pravi model, jer se proporcije slažu, a i izgled prednje svetlosne grupe.

Za sada je o novom Jazzu poznato jako malo informacija. Trebalo bi da stigne na evropsko tržište 2020. godine, i Honda ga je najavljivala kao hibridni model. Zapravo, Jazz je predviđen da preuzme hibridni pogon kakav se trenutno nalazi u modelu CR-V. Taj model koristi 2,0-litarski SUS agregat uparen sa dva elektromotora, dok se snaga na točkove prenosi putem CVT menjača.

Ipak, malo je verovatno da će Honda ponuditi Jazz samo kao hibrid, pre će to biti jedna od opcija. Ostatak palete motora trebalo bi da čine 1,0 turbo trocilindraš, kao 1,5-litarski turbo motor sa 220 ks. Osim toga, navodi se da će u ponudi biti i atmosferski agregat zapremine 1,2 litra, ali sve su šanse da je ova pogonska jedinica namenjena za azijsko odnosno indijsko tržište.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj tekst (i pomen preuzimanja hibridnog pogona sa CRV-a) me ponukao da na sajtu Honda Srbija pogledam specifikacije.
CRV 2,0 hibrid (120 gr CO2), kao i „obični“ 1,5 turbo (166 gr).
Rekoh sebi: „Majku mu, pa, šta je ovo?“
Pogledam RAV „obični“ 2,0 ( 138-140 gr CO2), pa hibridni 2,5 (102-105).
Kad će doći dan da svi proizvodjači za sve svoje modela iskazuju specifikcije po istom standardu? Ovako je potpuno neuporedivo i čovek ne može da stekne realnu predstavu koji je model zaista veći ili manji gutač goriva u testiranim uslovima.

J4ZZER

Nisam bas odusevljen dizajnom, mada izgleda svetlosnu godinu bolje od meni licno katastrofalne trece generacije.

Mislim da ce 1.0 biti sweet spot za Jazz. 1.5 Type R sa 220ks u visokoj minivan like karoseriji mi nije bas smisleno.

moron

Meni je ovaj sa slike prelep.