1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte blindirani Volvo XC90! (GALERIJA)
Upoznajte blindirani Volvo XC90! (GALERIJA)
0

Upoznajte blindirani Volvo XC90! (GALERIJA)

1.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Za sve one koji se bave opasnim poslovima, sa ove ili one strane zakona. 

Volvo je u svoju ponudu uvrstio i blindiranu varijantu modela XC90. Kako navode pres predstavnici švedske marke, biće dostupne dve verzije, jedna namenjena potpunoj zaštiti od municije i eksploziva, i drugo „lakše“ izdanje koje štiti putnike samo od pištoljskih kalibara.

Blindirani model baziran je na T6 AWD. Hardcore verzija ima masu od neverovatnih 4,5 tona. Ipak, s obzirom da poseduje čelične ploče debljine 10 mm oko celog automobila, te da su stakla debljine 50 mm, nije ni čudo. Samo, ostaje pitanje kako će se 2,0-litarski agregat boriti sa ovolikom masom? U Volvou su sigurni da neće biti problema.

Unutar vozila postoji izlaz za hitne slučajeve sakriven iza petog sedišta na zadnjoj klupi. Osim toga, u kabini je postavljeno nekoliko aparata za gašenje požara.

Volvo neće pružati dodatne detalje za javnost, već samo zainteresovanim kupcima, zbog kako kažu „poverljivih informacija“.

AutoRepublika 

(1402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments