1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep će od naredne godine u Evropi prodavati samo elektrifikovana vozila
Jeep će od naredne godine u Evropi prodavati samo elektrifikovana vozila
2

Jeep će od naredne godine u Evropi prodavati samo elektrifikovana vozila

196
2
Podelite sa prijateljima:

Američka marka pravi snažan zaokret sa ove strane Atlantika. 

Jeep je potvrdio da će 2023. godine u Evropi prodavati samo elektrifikovane automobile, što znači da će iz ponude eliminisati SUS agregate koji nemaju ispomoć neke vrste elektromotora. Tradicionalne pogonske jedinice biće postepeno eliminisane u našem delu sveta do kraja tekuće godine, da bi već naredne bili dostupni samo elektrifikovani četvorotočkaši.

Šta više, u Jeepu navode da će se još više fokusirati na baterijska vozila, odnosno PHEV i EV modele. Ipak, u ovom trenutku pomenuta marka u svom portfoliju nema električnih automobila… Njen prvi EV model trebalo bi da bude krosover iz B segmenta, baziran na tehnologiji nekadašnje PSA grupacije.

U međuvremenu, prodaja bi trebalo da počiva na plug-in hibridnim varijantama koji su već dostupne u Jeepovoj evropskoj gami. No, iako se sa ove strane okeana Jeep ubrzano priprema za odricanje od SUS agregata, na matičnom tržištu je stvar značajno drugačija. Ipak i tu ima uspeha jer je Wrangler 4xe najprodavaniji PHEV model u Americi tokom prvog kvartala 2022. godine.

AutoRepublika 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Baš tužna vest.

moron

Drugim rečima, od iduće godine nema više 1,6Mj u ponudi ni kod Renegade-a,