1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini slavi uspehe Aventadora
Lamborghini slavi uspehe Aventadora
0

Lamborghini slavi uspehe Aventadora

233
0
Podelite sa prijateljima:

Aventador se pokazao kao izrazito uspešan automobil.

Vrlo je malo modela u kategoriji superautomobila koji se mogu pohvaliti prodajnim brojkama koje se mogu videti kod Aventadora. Lamborghini je prodao više od 10.000 primeraka ovog vozila, što je fantastičan rezultat.

Jubilej je obeležen još pre nekoliko meseci, a otada je sigurno uvećan broj isporučenih jedinica. Kako će aktuelni Aventador opstati na tržištu još najmanje dve godine, sasvim je izgledno da će se zacementirati na drugoj poziciji kada je reč o najprodavanijim modelima u istoriji italijanske marke.

Naravno, ispred njega će ostati nedostižan Urus, za koji verujemo da će dugo godina biti na čelu ove liste. Koliko je Aventador važan model za Lambo govori i činjenica da nemaju nameru da se odreknu V12 motora, a da će njegov naslednik koristiti upravo ovakav agregat u hibridnoj postavci.

Ni šef Lamborghinija nema nedoumice u vezi sa Aventadorom. “To je model koji je toliko dugo nosio prodaju našeg brenda i uprkos poznim godinama ne pokazuje se bitan pad isporuka. To pokazuje da ga kupci posebno poštuju”, rekao je Stefan Vinkelman, prvi čovek ovog brenda.

Lamborghini je nedavno predstavio poslednje specijalno izdanje Aventadora – LP 780-4 Ultimae. Reč je o najpotentnijoj varijanti do sada, a mamutski V12 agregat sada isporučuje čitavih 780 ks i 720 Nm!

Italijanska marka je potvrdila i da je Aventador uspeo da skupi više registracija od skupa svih ostalih modela sa V12 motorom u istoriji te marke. Svi ostali modeli su zajedno sakupili svega 7.000 prodatih automobila, daleko od brojke ovog čuvenog modela.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments