1. Home
  2. Vesti
  3. Kako se sklapa novi 2,0-litarski AMG M139 motor (VIDEO)
Kako se sklapa novi 2,0-litarski AMG M139 motor (VIDEO)
2

Kako se sklapa novi 2,0-litarski AMG M139 motor (VIDEO)

832
2
Podelite sa prijateljima:

Čist dokaz da je broj cilindara relativna stvar.

U potpunosti sklopljen ručno, novi AMG-ov M139 motor dolazi iz Afalterbaha, gde je ujedno i kreiran dotični video klip u kojem je glavna zvezda 2,0-litarski četvorocilindraš. On će pogoniti novu generaciju AMG-ovih modela s „45“ oznakom, između ostalih A45 Sedan i GLB45, koji će se poridružiti A45, CLA45 i CLA45 Shooting Brakeu.

Baš kao i što je slučaj s V8 AMG ponudom koja je podeljena u dva nivoa, i ovde će postojati „osnovni“ i „S“ model. M139 u standardnoj konfiguraciji isporučuje 387 a u snažnijoj 421 ks, odnosno 480 i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ovaj agregat je snažniji od veće Audijeve 2,5-litarske, petocilindarske jedinice s 400 konja i 480 Nm, ali slabiji od onog u Mitsubishi Lanceru Evolution X FQ-440 MR s 446 konja i 560 Nm. Ipak, treba imati u vidu da je Mitsubishijev model proizeden u samo 40 primeraka, ekskluzivno za britansko tržište.

Da se vratimo na AMG-ovu mašinu. Ono što nedostaje u „45“ porodici je definitivno jedan lagani kupe.

AutoRepublika

(832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mnogo dobar video.

branilo

Али кад је убацио клипове у алат за монтажу потпуно суве … ни кап уља да подмаже !
Вероватно то тако ради АМG .
Иначе одличан видео .
Jедноставан мотор ради замене зупчастог каиша за погон уљне пумпе часком раставиш пола мотора 🙃
зашто нису ставили ланац за погон уљне пумпе ???

Izmenjeno 2 godine pre od strane branilo