1. Home
  2. Vesti
  3. Budući VW Polo Track će biti model iz takozvanog „budžet segmenta“
Budući VW Polo Track će biti model iz takozvanog „budžet segmenta“
0

Budući VW Polo Track će biti model iz takozvanog „budžet segmenta“

1.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Koncern Volkswagen trpi gubitke na tlu Južne Amerike još od 2013. godine, ali će ovu godinu, iskreno se nadamo, završiti s dobitkom. Izvršena je obimna modernizacija široke palete ponuđenih modela, uz napomenu da je većina vozila proizvedena u lokalnim okvirima, dok su gami dodate i najsvežije prinove u vidu krosovera s imenom Taos i Nivus. Valjda osokoljen ovim poslednjim uspehom, Volkswagen je najavio novi investicioni ciklus, program kroz koji će nemački koncern uložiti više od milijarde evra u razvoj južnoameričkog tržišta.

Prvi novajlija koji će se pojaviti u kontekstu ispunjenja plana jeste model Volkswagen Polo Track. Taj četvorotočkaš je bio najavljen još tokom proleća, a u prvom trenutku se verovalo da će to biti ništa drugo do banalna kros verzija aktuelnog brazilskog heča s oznakom Polo. Inače, brazilski Polo je bezmalo stoprocentna replika verzije namenjene evropskom tržištu.

Volkswagen Gol i Voyage

Međutim, ispostavilo se da je sve značajno komplikovanije i zanimljivije. Tako će Polo Track biti prvenac u novom segmentu porodičnih budžet modela Volkswagena. Pomenuta linija super pristupačnih vozila će brojati ukupno četiri modela, a kao takvi će zameniti aktuelne automobile koji se prodaju pod oznakama Gol i Voyage, i koji trenutno služe kao ulaznica u južnoamerički svet nemačke firme.

U funkciji podgrevanja atmosfere za dolazak noviteta, Nemci su objavili samo jedan tizer Volkswagenovog Poloa Track, i već možemo da zaključimo očekivani automobil da umnogome podseća na „obični“ Polo, a znamo i da će biti utemeljen na arhitekturi MQB. Ipak, novi model će, zarad dostizanja niže cene, biti prostiji i jednostavniji.

Kako razvoj novog modela još uvek nije zaokružen, debi nije mogao biti zakazan za neki trenutak pre 2023. godine. Volkswagen Polo Track će biti motniran u brazilskom gradu Taubat, u istoj onoj fabrici u kojoj se sklapa heč Gol, kao i sedan Voyage. Nasuprot ova dva modela, običan Polo se proizvodi u drugom fabričkom kompleksu, onom izgrađenom u gradu São Bernardo do Campo.

AutoRepublika

(1041)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments