1. Home
  2. Video
  3. Audi A6 50 TDI vs BMW 530d (VIDEO)
Audi A6 50 TDI vs BMW 530d (VIDEO)
0

Audi A6 50 TDI vs BMW 530d (VIDEO)

2.28K
0
Podelite sa prijateljima:

Dizelgejt je trebalo da pošalje TDI u zaborav, ali čini se da je ovaj snažniji nego ikada. Lepo, jer se nastavlja epska bitka između nemačkih premijum proizvođača, a ovoga puta su „na crtu“ stali A6 50 TDI i BMW 530d.

Audijeva nova nomenklatura je naišla uglavnom na kritike, ali nam zapravo pomaže u identifikaciji različitih pogonskih jedinica. U ovom slučaju, 50 TDI se odnosi na 3,0-litarski turbo dizel s 286 ks i 620 Nm maksimalnog obrtnog momenta. S druge strane, 530d poseduje isti maksimalni obrtni moment i isti broj cilindara ali u rednom aranžmanu. Za  Audijem zaostaje 21 ks, mada to ne mora da znači mnogo.

Verovatno „osećate“ da BMW ima neke „kečeve u rukavu“, koji mu pružaju prednost. Zapravo, zaista ih ima par. Najpre, lakši je 180 kilograma, a konfiguracija mu je sa zadnjim pogonom.

Međutim, Audi „vara“. Po brojkama vezanim za ubrzanje, 5,5 naspram 5,7, uviđamo da je reč o quattro pogonu, što znači da su mnogo veće šanse da se ogroman obrtni moment kvalitetnije prenese na asfalt.

Tako kažu brojke, ali da li se to poklapa s realnim stanjem stvari? Odgovor je „ne“, a naš urednik je vozio oba modela i ono što može da kaže da su im ubrzanja (a posebno međuubrzanja) fantastična, kao i da su razlike gotovo neprimetne.

Pogledajte video.

AutoRepublika

(2277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments