1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso će voziti neke trke u NASCAR šampionatu?
Fernando Alonso će voziti neke trke u NASCAR šampionatu?
0

Fernando Alonso će voziti neke trke u NASCAR šampionatu?

138
0
Podelite sa prijateljima:

Fernando Alonso se nije uspeo kvalifikovati za Indy 500, najveću trku IRL šampionata koja se vozi ovog vikenda u Indijanapolisu, ali bi dvostruki šampion Formule 1 ipak mogao da se takmiči u jednom drugom američkom auto-moto sportu – NASCAR-u.

Naime, neki internet sajtovi su preneli vest da je jedan od Toyotinih timova zainteresovan za Španca, ali zapravo nije jasno o kom timu je u ovom slučaju reč. Japanski predstavnik se trenutno takmiči sa dva tima (Joe Gibbs Racing i Leavine Family Racing) i ukupno pet vozača, ali tu su još dva tima koja se takmiče samo u jednom delu sezone (MBM Motorsports i XCI Racing).

Nagađa se da bi upravo jedan od privatnih timova mogao da bude onaj za koji bi Alonso vozio, a kao lokacija se pominje trka na Watkins Glen International Speedway. Ona se vozi početkom avgusta i jedna je od samo tri neovalne staze u šampionatu.

Alonso je još prošle godine testirao NASCAR automobil kada je zamenio vozilo sa sedmostrukim NASCAR šampionom Džimijem Džonsonom. Tada je izjavio da ima želju da se oproba i u ostalim šampionatima i da bi jednog dana definitivno voleo da ima šansu.

Ona će mu možda ukazati već za nekoliko meseci čime bi se pridružio Mariju Andretiju, Žaku Vilnevu, Kimiju Raikonenu i ostalim nekadašnjim šampionima iz Formula 1 šampionata koji su se oprobali i u NASCAR-u.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments