1. Home
  2. Sport
  3. Fernando Alonso bez učešća na predstojećoj trci Indy 500
Fernando Alonso bez učešća na predstojećoj trci Indy 500
1

Fernando Alonso bez učešća na predstojećoj trci Indy 500

292
1
Podelite sa prijateljima:

Ovog vikenda se vozi jedna od najvećih američkih trka, Indy 500. Ona je deo IRL šampionata, ali će ovaj put događaj proći bez učešća Fernanda Alonsa. Španski vozač se pokušao kvalifikovati po drugi put u poslednje tri sezone, ali je završio tek kao četvrti u konkurenciji šest vozača koji su pokušali popuniti poslednja tri upražnjena mesta.

Dosta toga se pričalo proteklih sedmica. Jedna od tih priča je govorila o tome da je eventualno McLaren Racing možda čak i spreman da se takmiči punu sezonu sa Chevroletovim agregatima. Međutim, da stvari neće krenuti baš najbolje pokazivale su ranije test vožnje, tokom kojih Alonso nije uspevao da parira najbržim vozačima.

Tokom prvih zvaničnih kvalifikacija Alonso se našao u grupi od šest najsporijih, što je tu šestorku stavilo u dodatno doigravanje. Španac je već tada propustio veliku priliku da se nađe među 33 najbrža vozača, pošto je bio sporiji od Pipe Men za samo 0,020 mp/h.

Razlika je bila još manja u narednoj rundi gde je 33.-plasirani Kajl Kajzer bio brži za 0,019 mp/h pa je vozač McLarena završio tek kao 34.-plasirani od 36 vozača. Alonsova najveća brzina od 227,353 mp/h je bila poprilično daleko od prvoplasiranog Sajmona Pejdžnauda (229.992 mp/h).

Posle kvalifikacija španski vozač nije krio razočarenje, ali kaže da se nada da će voziti neke druge trke ove sezone. On je privukao veliku pažnju pre dve godine kada se kvalifikovao kao peti za Indy 500, vodio 27 krugova (od 200), ali je završio kao 24. nakon kvara na bolidu.

McLaren je brzo reagovao i otpustio predsednika tima Boba Fernlija, a čak je i ponudio vozaču da „kupi“ mesto u nekom drugom timu za ovu trku. Međutim, Alonso je odbio takvu ponudu.

AutoRepublika

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Nije Indy za klasičnog vozača. To je više za oprobane vozače iz „kace smrti“, jer se vozi dok se „ne okrene nesvest“ i neko se ne zakuca u zid, baš kao Alonso neki dan. I onda „kokičari“ (čitaj gledaoci) budu zadovoljni i srećni i puni utisaka