1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Dženson Baton zamenjuje Fernanda Alonsa u Monaku – Španac vozi Indy 500
Dženson Baton zamenjuje Fernanda Alonsa u Monaku – Španac vozi Indy 500
0

Dženson Baton zamenjuje Fernanda Alonsa u Monaku – Španac vozi Indy 500

101
0
Podelite sa prijateljima:

Dženson Baton će zameniti Fernanda Alonsa na VN Monaka, jer će Španac tog vikenda da vozi Indy 500.

 

Trideset sedmogodišnji Baton je najavio svoju (privremenu) pauzu u Formuli 1 krajem 2016., tako da ove godine pored Alonsa za McLaren vozi Stofel Vandorn.

Šampion iz 2009. će se sada vratiti u kokpit F1 bolida jer Alonso planira da se takmiči u IndyCar seriji. Inače, Baton je pobedio u Monaku 2009. a na toj stazi ima još dva podijuma.

„Uzbuđen sam što ću se na momenat vratiti u F1 trke i nisam mogao da zamislim bolje mesto za to od Monaka“, rekao je Britanac. „Pobedio sam tu 2009. i ovo je jedna od mojih omiljenih staza. Reč je o izazovnoj gradskoj stazi gde dobar vozač može da napravi razliku i mada McLaren-Honda MCL32 nije započela sezonu dobro, staza u Monaku će joj sigurno više odgovarati nego one brze.

Naravno, realno nećemo imati šanse da ponovimo moju pobedu iz 2009., ali mislim da ćemo moći da osvojimo poene, što će značiti timu u konkurenciji konstruktora.“

Baton tek treba da se upozna sa širim i snažnijim bolidima za 2017. On je tim povodom rekao: „Voziću MCL32 oko Monaka pre trke i mislim da ću biti preman za trku. Što se fizičke spremnosti tiče u vrhunskoj sam formi, bio sam na mnogo triatlon treninga u poslednje vreme, tako da nemam brige oko toga.“

Baton će se u Monaku izjednačiti sa Mihaelom Šumaherom kada je o broju startova u Formuli 1 reč – 306. Na večitoj listi vodi Rubens Barikelo.

 

 

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments