1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Seat ima planove za mikro mobilnost
Seat ima planove za mikro mobilnost
2

Seat ima planove za mikro mobilnost

242
2
Podelite sa prijateljima:

Španska marka veruje da će bliska budućnost za saobraćaj u urbanoj sredini leži u proizvodima koji obezbeđuju lakšu mikro mobilnost. 

Tu se pre svega misli na električne trotinete koji se vide kao rešenje za lak prolazak kroz velike saobraćajne gužve u urbanim sredinama. Seat je do sada već predstavio svoje električni trotinet, kao i model Minimo koji je mikroautomobil. Proizvođač iz Barselone sada planira dva nova proizvoda koji će pokriti prostor između navedenih vozila.

Direktor marketinga Seata, Lukas Kasasnovas ističe da će se u budućnosti navike kupaca, pogotovo onih mladih značajno promeniti. „Automobilska industrija postaje isuviše skupa za mlade ljude. Kupovina novog automobila postaje luksuz“, rekao je Kasasnovas. Stoga je, navodi on, ulaganje u mikro mobilnost od velike važnosti.

Kasasnovas je u obraćanju novinarima u Geteborgu izneo neke veoma interesantne podatke. On tvrdi da je broj izdatih vozačkih dozvola za ljude mlađe od 35 godina u Evropi u poslednjih deset godina opao za 50%. Prodaja novih automobila licima mlađim od 35 godina takođe je opala za 50%, dok je cena novih automobila u navedenom periodu porasla za 30%.

Sve su to nepovoljne činjenice za automobilsku industriju kada je reč o mlađoj populaciji, stoga je i prosek godina osobe koja prvi put kupuje nov automobil skočio sa 33 na čak 38.

Izlistani razlozi su otvorili prostor za manja i jeftinija vozila koja koriste uglavnom mlađe osobe. „Ne zaboravite da danas prosečan kupac novog automobila u EU ima 58 godina. Moramo nuditi i druga rešenja“, kazao je Kasasnovas.

Prva oblast u koju će se Seat ozbiljno uključiti jesu električni trotineta. Španski brend planira da svoje trotinete prodaje preko dilera, ali i online, te da će biti omogućeno korišćenje kroz ride-sharing sisteme. Jedan takav sistem već je dobio podršku Seata. U pitanju je UFO u Madridu koji će koristiti 530 električnih trotineta raspoređenih po ulicama španske prestonice.

Kasasnovas je istakao da će marka iz Barselone tražiti partnere za razvoj i plasman vozila za mikro mobilnost, jer kako on kaže, nemaju dovoljno veliku agilnost da se uhvate u koštac sa munjevitim promenama koje se odvijaju u tom sektoru.

AutoRepublika 

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Ne zaboravite da danas prosečan kupac novog automobila u EU ima 58 godina“
Pa, onda da ne žurim, ima još vremena da se uklopim u statistiku …

Mad Max

Danas svi imaju planove u vidu PR saopštenja….. A realnost je takva da se „pljeska“ isto ko nekad.
Čini se da svet a posebno Evropa ima plan bez plana. Jednostavno vlada totalna divergencija, a Ameri im uvaljuju Trojanskog konja. Bojim se da kad se osveste, biće kasno. Neprijatelj će pojesti materiju, baš kao trenutni rat sa Huaweijem. Vreme je da se „neprijatelju“ Svetskom No 1, odrično kaže ne, i da se po neki server iz USA pomeri u Evropu, Kinu, Rusju, Indiju….. Ne mora baš svaki digitalni signal na internetu prvo da poseti USA, i da tamo bude „proveren“.