1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte novi Hyundai i20 (GALERIJA)
Upoznajte novi Hyundai i20 (GALERIJA)
3

Upoznajte novi Hyundai i20 (GALERIJA)

2.14K
3
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski brend predstavio je novu generaciju svog hedžbeka B segmenta. 

Fotografije koje su procurele na internet pre zvanične premijere bile su očigledno verodostojne i malo su ublažile ekskluzivnost današnje prezentacije. No, kako se bliži Salon automobila u Ženevi, sve je više najava, tizera, pa u krajnjem slučaju i premijera.

Jasno je da je Hyundai žele da napravi otklon od pređašnjeg modela sa novom iteracijom i u tome je i uspeo. Novi i20 izgleda atraktivnije nego ikada do sada. Hyundaijev aktuelni stil našao je primenu naravno i kod ovog modela. Prednjim delom automobila dominira velika rešetka, ali zahvaljujući oštrim uglovima sve to izgleda značajno sportskije.

Zadnji deo vozila takođe je prošao detaljne promene, ali je čini se za nijansu manje atraktivan od anfasa. Tako pozadi možemo videti i LED traku koja spaja zadnju svetlosnu grupu.

Iako je postao običaj da automobili u B segmentu značajno porastu u odnosu na svoje prethodnike, nova generacija modela i20 jeste porasla, ali ne isuviše. Tako je budući i20 širi od prethodnika za 30 mm, duži za 5 mm, sa većim međuosovinskim rastojanjem (+10 mm). Ovaj blagi rast omogućio je i veću zapreminu prtljažnika za 25 litara.

Skica enterijera

Ono čime se Hyundai najviše diči kada je reč o novom i20 jeste tehnologija. Korejci su očito dobro oslušnuli tržište i shvatili šta se trenutno preferira, pa je tako u ponudi digitalni instrumentalni panel dijagonale 10,25 inča, i displej za kontrolu informativno-zavavnog sistema iste veličine! Ipak, Hyundai je izgled enterijera sačuvao za javnu premijeru koja sledi početkom narednog meseca.

Hyundai navodi da i20 dolazi sa SmartSense bezbednosnim paketom. Tu spadaju: „pametni tempomat“ koji  funkcioniše tako što se preko navigacije prepoznaje na kom putu se vozilo nalazi, te se tako ograničava maksimalna brzina kretanja, potom je tu sistem za upozoravanje napuštanja trake, onda pomoć za održavanje vozila unutar trake, kao i sistem za upozorenje na sudar s prednje strane…

Što se tiče palete motora u ponudi su tri agregata. Tu je 1,2-litarski atmosferski četvorocilindraš koji raspolaže sa 84 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem. Hyundai i20 može doći i sa turbo trocilindarskim motorom koji je na raspolaganju u dve varijante – sa 100 i 120 ks. Ova pogonska jedinica može biti uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sedmostepenim automatikom sa dvostrukom spojnicom.

Hyundai nudi i blagi hibridni sistem od 48V uz svoj trocilindarski agregat. Korejci navode da ovaj sistem omogućava manju potrošnju goriva između 3 i 4%.

Novi Hyundai i20 imaće svoju zvaničnu premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

(2137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne verujem da će sa pominjanim 1,0 T-GDI ikada „doći“ u Srbiju. Mislim, „daj Bože“, ali, mrka kapa.

Dikh tu kava

„Što se tiče palete motora… (…).. . Tu je 1,2-litarski atmosferski četvorocilindraš koji raspolaže sa 84 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem.“

Овде је требало да престанеш да читаш.

Sokolovica

Ja sam hteo da kupim prethodnu seriju i 20, i kada sam video da pozadi imaju doboš kočnice, momentalno sam odustao. A što se tiče motora, što prostije to bolje.