1. Home
  2. Video
  3. Kako je izgledala proslava Gonovog šezdesetog rođendana (VIDEO)
Kako je izgledala proslava Gonovog šezdesetog rođendana (VIDEO)
1

Kako je izgledala proslava Gonovog šezdesetog rođendana (VIDEO)

512
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je 1999. godine spasao Nissan koji se našao u predsoblju pokretanja stečajnog postupka, Karlos Gon je svakom novom godinom svoje vladavine sticao predstavu o sebi kao neprikosnovenom i bezmalo jedinom vlasniku kompanija koje posluju unutar francusko-japanske alijanse.

Brojni su detalji i priče o autokratskoj prirodi vođenja grupacije od strane Gona, ali je pre par dana video klip bacio još jedno, rekli bismo novo svetlo na lik, delo i mentalni sklop višegodišnjeg top menadžera Renaulta i Nissana.

Proslava, za koju tim advokata okupljenih oko optuženog Gona tvrdi da je bila poslovne prirode, koštala je oba proizvođača automobila oko 635 hiljada evra, a ceh je plaćen posredstvom zajedničke holding kompanije sa sedištem u Holandiji.

Na “poslovnu” proslavu je pozvano oko 160 zvanica, a osobe upućene u problematiku navode da je većina zvanica zapravo pripadala grupi rođaka i prijatelja slavljenika. Pritom, nije registrovano prisustvo niti jedne osobe iz rukovodeće garniture Nissana.

Dalje, sama svečanost koja je za tematsku osnovu imala doba vladavine Luja XIV, organizovana je na dan Gonovog šezdesetog rođendana, 9. marta 2014. godine, pa bledo deluju tvrdnje tima odbrane da se radilo o odavanju počasti poslovnim partnerima alijanse, a ne o proslavi rođendana predsednika grupacije koja je održana dan kasnije.

Sam video klip je u javnost isplivao tako što je inicijalno privukao pažnju revizora angažovanih da ustanove koji iznos je evidentiran kroz troškove pomenute holding kompanije, a mogao bi da se odnosi na Gonove egzicije o tuđem trošku. O nalazima revizora smo već izveštavali, a da podsetimo da se radi o nekih desetak miliona evra, utrošenih samo preko holding kompanije.

Nakon pregleda profesionalno načinjenog snimka proslave, prosudite sami čega, ostaje pomalo gorak ukus, koji će se sigurno preliti na dalju eroziju, decenijama sticanog ugleda Karlosa Gona u poslovnom svetu. Deluje da je japanska strana bila potpuno u pravu tvrdeći da je Gon počeo da boluje od verovanja da je zapravo on osnivač kompanije sa istorijom dugom 85 godinom.

To što niko iz garniture rukovodilaca nije osećao slobodu da Gonu objasni i približi svu degutantnost i razarajući uticaj na kompanijski, pa i lični imidž, onako organizovane proslave, samo je još jedna potvrda osnovanosti primedbi japanske strane.

AutoRepublika

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Sindrom zvani „jedan čovek“. Imamo ovde jednog takvog.