1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati odložio premijeru modela Grecale
Maserati odložio premijeru modela Grecale
2

Maserati odložio premijeru modela Grecale

199
2
Podelite sa prijateljima:

Novi SUV sa značkom trozupca videćemo tek na proleće iduće godine.

Maserati je trebalo da upriliči premijeru Grecalea 16. novembra, ali su iz pres službe italijanske marke objavili da će debi biti održan tek na proleće sledeće godine. Razlog je jednostavan – nedostatak mikročipova i poluprovodnika.

U Maseratiju ističu da bi u svetlu aktuelne krize bilo nemoguće ispuniti očekivani broj porudžbina za budući SUV, te da su rešili da odlože i premijeru i početak proizvodnje za narednu godinu, za kada veruju da će se snabdevanje spornim elektronskim komponentama stabilizovati.

Grecale je u velikoj meri sličan sa Alfinim Stelviom, tačnije koristi istu Giorgio platformu. Maseratijev SUV biće ujedno i poslednji model u Stellantisu koji će upotrebljavati ovu arhitekturu, te će tako projekat na koji su potrošene milijarde evra biti iskorišćen kao osnova za samo tri automobila, uz pomenuti dvojac koristi ga i Alfa Romeo Giulia.

Vesti iz Maseratija stižu kao so na ranu za radnike u pogonu u Kasinu gde će se Grecale montirati. Ovde se proizvodi i Alfin duo iz D segmenta, ali kako ova dva vozila beleže slabiju prodaju nego što se očekivalo, i sama fabrika je u velikoj krizi… Prema nekim podacima iz italijanskih medija, pogon u Kasinu radi na manje od 15% ukupnog proizvodnog kapaciteta!

Grecale je vrlo važan model za Maserati, jer su planirali da sa njim i već plasiranim sportistom MC20 počne renesansa ove italijanske marke. Očito da će preporod ipak početi nešto kasnije nego što je planirano.

AutoRepublika 

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Jesi li oni u rodu sa Alfom? 🤣

Matori

Iznenađenje bi bilo da nešto iz FCA prikažu na vreme.