1. Home
  2. Vesti
  3. Workhorse kupuje nekadašnju fabriku General Motorsa
Workhorse kupuje nekadašnju fabriku General Motorsa
0

Workhorse kupuje nekadašnju fabriku General Motorsa

327
0
Podelite sa prijateljima:

Ako je verovati američkom predsedniku Donaldu Trampu, proizvođač komercijalnih vozila Workhorse je postigao dogovor sa General Motorsom oko kupovine nekadašnje fabrike u gradu Lordstaun koji je smešten u američkoj saveznoj državi Ohajo.

Najveći američki proizvođač je koristio ovu fabriku sve do prošle godine za proizvodnju modela Chevrolet Cruze, ali je lokacija zatvorena onog momenta kada je proizvodnja prebačena u Meksiko. Nijedna strana nije potvrdila, ali ni demantovala ovu priču pa je tako jedini izvor informacija kratka vest koju je Tramp napisao na svom Twitter nalogu.

Workhorse („Radnički Konj“) je osnovan 1988. godine u gradu Sinsinati (američka savezna država Ohajo) i uglavnom se bavio proizvodnjom manjih autobusa i kombija. Tokom 2016. godine je predstavljena i posebna divizija za proizvodnju električnih vozila, a u decembru iste godine i prototip model pikapa pod oznakom W-15.

On je reklamiran sa 460 konjskih snaga ispod haube i maksimalnim dometom od 130 kilometara između punjenja baterija. Nedugo nakon debija, Workhorse je izjavio da je Duke Energy iz savezne države Severne Karoline naručio 500 primeraka, a interesovanje je pokazao i grad Orlando (savezna država Florida).

Početna cena bi trebala da iznosi 52.500 američkih dolara. Workhorse je trenutno i jedan od pet finalista u izboru dobavljača kombija za zvaničnu američku poštansku službu. U medijima se takođe može pročuti vest da bi Workhorse i General Motors mogli da postanu partneri u razvoju budućih proizvoda.

Pre nekoliko sedmica veliki rival Ford je objavio saradnju sa firmom Rivian i obećao električni model F-150 do 2022. godine. General Motors je odgovorio da će i njegovi predstavnici Chevrolet Silverado i GMC Sierra takođe pružati električne verzije pa se sigurno bacio na posao pronalaska partnera.

Veliku ulogu u celoj priči bi mogao da ima i zvanični sindikat UAW (United Association of Workers) koji još uvek poseduje značajnu kontrolnu moć među radnicima General Motorsa.

AutoRepublika

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments