1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 718 GT4 RS je Caymanova labudova pesma (GALERIJA)
Porsche 718 GT4 RS je Caymanova labudova pesma (GALERIJA)
0

Porsche 718 GT4 RS je Caymanova labudova pesma (GALERIJA)

211
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je na Salonu automobila u Los Anđelesu predstavila najsnažnije izdanje Caymana do sada. 

718 GT4 RS se već dokazao na Nirburgringu, gde je uspeo da postavi vreme od 7:04.511 za kraću distancu, kao i 7:09.300 za dužu varijantu staze. Time je potvrđena tvrdnja Porschea da je u pitanju drastično potentniji automobil od standardnog GT4.

Novi model koristi 4,0-litarski atmosferski šestocilindarski motor koji razvija 500 ks i 449 Nm. Ova pogonska jedinica uparena je isključivo sa automatskim PDK menjačem sa stepeni prenosa, dakle ništa od purističke ručne transmisije (kao što je kod GT4).

Prevedeno u performanse, Cayman GT4 RS do 100 km/h stiže za samo 3,2 s! Ukoliko se želi pojuriti do maksimalne brzine, onda je ovaj automobil kada dostići velikih 315 km/h. Porsche navodi da je jedan od prioriteta bilo održavanje manje mase vozila, zarad boljih performansi, pa tako ovaj sportista ima odnos od kg/ks od 3:1.

Ko bi da izvuče još više iz ovog Caymana može se počastiti opcionalnim Weissach paketom koji će još umanjiti masu vozila. Ovaj paket donosi brojne delove od ugljeničnih vlakana (npr. zadnje krilo, oplate retrovizora, prednji spojler), zatim izduvne cevi izrađene od titanijuma, kao i točkove od 20 cola sačinjene od legure magnezijuma.

AutoRepublika 

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments