1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi planira novi pikap za američko tržište
Mitsubishi planira novi pikap za američko tržište
0

Mitsubishi planira novi pikap za američko tržište

128
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Amerikanci jako vole pikap kamionete. Na ovom tržištu je prošle godine prodato 17,2 miliona novih vozila od čega je čak 17% bilo iz pikap segmenta, doduše iz svih potkategorija ove klase. Mitsubishi je jedan od proizvođača koji takođe želi svoj deo kolača.

Kompanija trenutno ima jedan od najlošijih rezultata prodaje među proizvođačima pristupačnih vozila i prošle godine je isporučeni samo 118.074 vozila. Dok je takva cifra definitivno niska, ona je i dalje najveća za ovog japanskog proizvođača u poslednjih desetak godina zahvaljujući solidnoj prodaji modela Outlander i Outlander Sport.

Najnovije priče kažu da japanski proizvođač namerava da u svoju ponudu učvrsti i ponudi i pikap u takozvanoj „mid-size“ kategoriji gde već konkurišu Toyota Tacoma, Nissan Frontier, Chevrolet Colorado, Ford Ranger i GMC Canyon.

Upravo bi saradanja sa Nissanom mogla da bude ključna u uspešnosti ovog plana pošto su dva proizvođača nedavno objavila saradnju. I Nissanov predstavnik Frontier je zreo za zamenu i sadašnja generacija je u proizvodnji još od 2004. godine. Shodno tome, neće biti iznenađenje ako dve kompanije zajednički razviju novo vozilo koje bi se zatim prodavalo pod dve oznake, ali nije isključena ni mogućnost  da model Triton/L200 (donja ilustracija) sa globalnih tržišta bude uvezen.

Mitsubishiju nije strana saradnja sa drugim proizvođačima u proizvodnji pikapa. Od 2005. do 2010. godine model Raider (naslovna fotografija) je zapravo bio prepakovani Dodge Dakota, ali je prodato manje od 22.000 jedinica.

Bilo kako bilo, više informacija će biti poznato narednih godina, ali bi u ovom momentu Mitsubishiju definitivno pomogao još jedan model koji bi povećao razočaravajuću potražnju.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments