1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask najavljuje autonomiju od preko 1.000 kilometara za Roadster II
Ilon Mask najavljuje autonomiju od preko 1.000 kilometara za Roadster II
0

Ilon Mask najavljuje autonomiju od preko 1.000 kilometara za Roadster II

180
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla Roadster se vraća 2020. i za razliku od prvobitnog modela baziranog na Lotus Eliseu, ovoga puta nema šale.

Roadster II obećava neke fascinantne brojke, koje bi trebalo da ga učine jednim od najuzbudljivijih sportskih automobila na svetu. Spomenimo samo da je sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h procenjen na dve sekunde, zahvaljujući tri elektromotora i pogonu na sve točkove.

Kada je s prototipa skinut veo na Tesla Semi događaju novembra 2017., Ilon Mask je obećao autonomiju od 1.000 kilometara. Na društvenoj mreži Twitter, šef Tesle je saopštio da će domet biti i veći od navedenog, zahvaljujući bateriji od više od 200 kWh.

Da podsetimo da je EPA procenila autonomiju Modela S na 595 kilometara nakon unapređenja pogonskog sistema. S mehaničkog stanovišta, i S i X krasi vazdušno ogibljenje s unapređenom amortizacijom i nivelacijom tokom krstarenja po auto-putu. Ono što je još interesantnije je što kapacitet baterije iznosi 100 kWh.

Prilično je verovatno da je Tesla primenio isti recept na Roadster II što se efikasnosti tiče, jer bi u suprotnom bilo teško objasniti povećanu autonomiju. U međuvremenu, Model S ostaje električni automobil s najdužim dometom na svetu, dok Model X maksimalno može da prevali 525 kilometara s jednim punjenjem.

Prebacivanje na V3 tehnologiju „superpunjenja“ u prevodu znači 250 kW za Model 3 i 200 kW za Modele S i X. U slučaju Roadstera II, ne treba očekivati manje od 250 kW, odnosno 150 kW iz postojećih „Supercharger“ stanica.

AutoRepublika

 

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments