1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan GT-R R36 neće biti hibrid dok R37 neće stići pre 2027.
Nissan GT-R R36 neće biti hibrid dok R37 neće stići pre 2027.
0

Nissan GT-R R36 neće biti hibrid dok R37 neće stići pre 2027.

446
0
Podelite sa prijateljima:

Koliko vremena je GT-R s nama? Ako u priču uključimo „Skyline“ oznaku, govorimo o 50 godina. Aktuelna, R35 generacija, izostavila je „Skyline“ naziv, a na scenu je stupila 2007.

Od lansiranja do danas, R35 je konstatno unapređivan. Reputaciju je stekao kao „ubica superautomobila“ svojim fantastičnim ubrzanjem i neverovatnom upravljivošću. Samim tim ne čudi što je jedan od omiljenih modela na tjuning sceni.

Ipak, s obzirom na godinu „rođenja“, „bore“ počinju da se pojavljuju. VR38DETT isporučuje 600 ks u NISMO verziji, dok šestostepeni DCT prosto „vapi“ za unapređenjem. Honda NSX poseduje menjač s devet stepena prenosa dok Ford koristi usluge desetostepene automatske jedinice s konverterom obrtnog momenta. Pitanje koje se nameće je kada ćemo konačno dobiti R36 i šta možemo očekivati od Nissana po tom pitanju.

Već smo pisali o mogućoj hibiridizaciji, za koju je Hiroši Tamura rekao da je 99% kupaca ne žele.

Pored toga, V6 twin-turbo i arhitektura R35 nisu pogodni za hibridizaciju, a postoji još jedan razlog zašto Nissan nije voljan da primeni ovaj tretman na „Godzillu“. Naime, platforma GT-R-a se svakih 20 godina redizajnira „od glave do pete“.

Od R32, preko R33  pa do R34, GT-R je koristio manje-više istu platformu, koju je Nissan lansirao 1989. R35 je napunio 12 godina a šta to znači za R36, sasvim je očigledno. Tamura je takođe podsetio da R37 neće stupiti na scenu pre 2027.

Mada se GT-R ne „razbacuje“ prodajom, Nissanov ekspert za proizvode je zadovoljan obimom plasmana sportskog kupea.

„Dodavanje benzinsko-hibridne postavke, poput one u Hondi NSX“, kaže Tamura, „cenovno bi pozicioniralo GT-R na nivo od preko 200.000 dolara.“ Potencijalni kupci bi u tom slučaju dva puta razmislili pre zavlačenja ruke dublje u džep, jer bi se „Godzilla“ našao u klasi s modelima kao što su Lamborghini Urus i McLaren 570S.

AutoRepublika

 

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments