1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi Pajero trči počasni krug u domovini
Mitsubishi Pajero trči počasni krug u domovini
1

Mitsubishi Pajero trči počasni krug u domovini

490
1
Podelite sa prijateljima:

Veteran Pajero je doživeo još jedan, pa rekli bismo tužan važan događaj u svojoj dugotrajnoj istoriji. Naime, Mitsubishi je objavio neizbežno obustavljanje prodaje ovog modela u Japanu, a kako bi taj događaj bio dostojanstveno obeležen, proizvođač je lansirao posebnu seriju nazvanu Final Edition.

Ukupno će 700 Pajera činiti ograničenu seriju, a kupci će biti u prilici da prve primerke iz te plejade vozila, parkiraju ispred svojih kuća, negde tokom avgusta.

Oproštajna verzija je osmišljena na bazi varijante Exceed a koristiće turbodizel motor zapremine 3,2 litra uz automatski menjač. Što se tiče specifičnosti Pajera iz Final Edition serije, navešćemo da su za boju karoserije odabrane pastelne nijanse, da je enterijer urađen uz upotrebu kvalitetnije kože, a da su pragovi vrata dekorisani ambijentalnim svetlom. Tu su i „komemorativni“ stikeri kao i oznake serijskog broja vozila. Posebnu pikanteriju predstavlja ugradnja časovnika marke Citizen, uz vidno istaknuti logo Mitsubishija.

Od opreme, treba istaći da oproštajni Pajere poseduje bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, elektropokretana prednja sedišta, krovne nosače, zaključavanje zadnjeg diferencijala (iako je ovo moguće naručiti i u standardnoj Exceed konfiguraciji. Cena primeraka iz Final Edition serije iznosi 40.500 američkih dolara, a interesantno je da se na matičnom tržištu prodaje i skuplja Super Exceed varijanta, a on kreće od 44.300 dolara.

Prvi Mitsubishi Pajero se našao na tržištu još 1982. godine, a aktuelna je četvrta generacija modela koji je predstavljen 2006. godine, mada se u stvari radi o, ne tako detaljno, osveženoj verziji prethodne generacije iz 1999. godine.

U Japanu je prodato ukupno 640.000 primeraka Pajera svih generacija, do ovog trenutka. Proizvodnja legendarnog terenca će se nastaviti za izvozna tržišta, iako je sa nekih već povučen iz prodaje, a tu možemo navesti Nemačku, na primer.

Japanski proizvođač se još uvek nije zvanično izjasnio o predstavljanju nove generacije modela Mitsubishi Pajero.

AutoRepublika

(490)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrac

Sto ne puste Gona, da malo dovede MItsubishi u red, pa posle mogu i da mu daju „nagradno“ odsustvo od par godina!Prava je steta, sta ovaj menadzment radi od takvog proizvodjaca automobila!