1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L postaje SUV
Fiat 500L postaje SUV
1

Fiat 500L postaje SUV

792
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanski mediji bliski FCA grupi, su preneli da je Fiat sledeća marka koja napušta MPV segment na evropskom tržištu. Model koji je nama posebno drag, 500L, prema planovima proizvođača, će napustiti segment minivan vozila a krenuće stopama kojima su ranije već prošli Citroen sa svojim modelima C3 Picasso i novim C3 Aircross. Sličan poduhvat je sproveo i Opel sa svojom Merivom i Crosslandom X.

Snažna tražnja koja karakteriše tržište manjih krosovera praktično prisiljava evropske proizvođače da se usredsrede na ovaj tip vozila, smanjujući nivo investicija i opštih napora usmerenih ka razvoju ostalih tradicionalnih klasa vozila.

Za nas je posebno važno da će novi Fiatov SUV silaziti sa proizvodnih traka kragujevačkih pogona, što je i potpuno logično, i to ne samo zbog niskih troškova radne snage, već i zbog stečenih iskustava u proizvodnji manjeg minivana. Novajlija će se takmičiti u segmentu ispod modela 500X.

Olivier Fransoa, rukovodilac Fiata je izjavio ovim povodom sledeće: „Radimo na novom porodičnom krosoveru. Moguće je da će posedovati i tri reda sedišta. Možemo ga posmatrati i kao naslednika hedžbeka Punto, mada neće biti predstavljen uskoro. Još uvek razmišljamo kako da celu priču sprovedemo do kraja.

AutoRepublika

(792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

kakav god SUV napravili, prodavaće se vie od 500L, tako da nam odgovara, ako se kod nas pravi. S druge strane, FIAT ne pravi loše dizajniran auto, tako da će biti svakako dobar…..