1. Home
  2. Zelene strane
  3. Škoda Electric i Proton će proizvoditi FCEV autobuse za evropsko tržište
Škoda Electric i Proton će proizvoditi FCEV autobuse za evropsko tržište
0

Škoda Electric i Proton će proizvoditi FCEV autobuse za evropsko tržište

205
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Proton je izašla u javnsot sa objavom da će prvi autobus koji će koristiti tehnologiju vodoničnih gorivnih ćelija biti proizveden u partnerstvu sa češkom Škodom Electric, naći na evropskim ulicama tokom 2020. godine.

Škoda Electric i partnersko društvo Proton Power Systems su pre nekoliko dana u Češkoj potpisali pismo o namerama koje predviđa zajedničku proizvonju i prodaju FCEV autobula koji će koristiti modularni sistem Protona, nazvan „HyRange“.

Prema informacijama koje stižu baš iz Protona, prvi prototip primerci električnih autobusa će biti ponuđeni evropskim pružaocima transportnih usluga do početka narednog proleća a postavljeni cilj se ogleda u godišnjem obimu proizvodnje od najmanje deset primeraka teških komercijalnih vozila ovog tipa.

Faiz Nahab, koji igra ulogu izvršnog direktora Protona, izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim sporazumom sa čeških proizvođačem, iako to nije prvi projekat na kojem je Proton angažavan u partnerstvu sa nekom drugom kompanijom iz sveta automobilske industrije.

Podsetićemo da je u oktobru 2018. godine, ista persona obavestila javnost o formiranju zajedničkog poduhvata sa nemačkom novoosnovanom firmom e.Go Mobile, sa ciljem razvoja sistema zasnovanog na vodoničnim gorivnim ćelijama a koji bi trebao da omoguću veću autonomiju minibuseva.

Da ne bi bilo neke zabune, Škoda Electric je privredno drušvto koje ne posluje u okviru Volkswagen grupe, kao što to čini Škoda na primer. Naime Škoda Electric je deo sistema Škoda Transportation, specijalizovanog za proizvodnju elektromotora za autobuse, tramvaje, prigradske vozove i slična prevozna sredstva.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments