1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Mercedes-Benz GLS (2020.)
Prve fotografije: Mercedes-Benz GLS (2020.)
1

Prve fotografije: Mercedes-Benz GLS (2020.)

3.92K
1
Podelite sa prijateljima:

Na internetu su se pojavile prve fotografije treće generacije Mercedesovog velikog krosovera GLS (nekadašnji GL), koji će javnosti zvanično biti predstavljen na Salonu automobila u Njujorku koji počinje 19. aprila.

Pri prvom pogledu na prednji dio automobila jasno se vidi da je u pitanju perjanica SUV ponude trokrake zvijezde, jer poput S klase farovi sadrže tri svjetlosne LED trake. Na bokovima je dizajnerski tim nastavio sa nedavno datim obećanjem u smislu smanjenja broja nepotrebnih linija, pa se od sredine prednjeg blatobrana te skoro do zadnjih svijetala nalazi samo jedna jednostavna karaktera linija.

Zadnji dio automobila krase svijetla sličnog oblika kao i prethodnih nekoliko najsvježijih modela, počevši od treće generacije CLS, iznad kojih se pruža  hromirana lajsna, pa se iz određenih uglova može i vidjeti uticaj Maybach SUV koncepta.

I pored svojih pozamašnih dimenzija, dizajneri GLS-a su uspjeli da oblik vozila, linijama naprave nešto kompaktnijim u vizuelnom smislu, a u tome će zasigurno pomoći i opcionalni AMG paket. U odnosu na osnovni paket (primjerak u zelenoj boji), AMG paket krase nešto dublji prednji i zadnji branici i lajsne pragova, veći ventilacioni otvori (mada u istoj mjeri funkcionalni), agresivniji završeci izduvnih cijevi i lajsne blatobrana u boji automobila. Tu su takođe i veći aluminijumski naplatci nešto oštrijeg dizajna, koji će vjerovatno veličinom ići do 22 inča.

Kada je enterijer u pitanju on je dizajnerski nepromijenjen u odnosu na nedavno predstavljeni GLE, a za promjenama zaista i nema potrebe. Razliku će zasigurno osjetiti putnici u drugom i trećem redu sjedišta (koji je kod GLS-a standardan, dok se kod manjeg modela GLE nudi kao deo dodatne opreme).

Prtljažni prostor bi takođe trebao biti nešto veći u odnosu na GLE, koji već ima ogromnih 825 litara, odnosno 2.055 litara kada se spuste nasloni drugog i trećeg reda sjedišta.

Pogonske jedinice nece biti revolucionarne, te možemo očekivati modele 350d i 400d sa 2.9-litarskim dizel agregatom, u konfiguraciji šest redno postavljenih cilindara, koji razvijaju 286, odnosno 340 konjskih snaga.

Za ljubitelje benzina tu će biti redni šestocilindraš sa zapreminom od 3.0 litra i snagom od 367 ks, sa oznakom GLS450. Ispod haube će se vjerovatno naći i četvorolitarski V8 sa 469 konja, koji će nositi oznaku GLS500 ili GLS560. Sasvim je jasno da će u ponudi biti i hibridni model zahvaljujući kome će elektromotor biti uparen sa već pomenutim 3.0 benzinskim motorom.

Nešto kasnijeg datuma imaćemo i AMG varijantu sa oznakom GLS63 ili GLS63 S, koja će koristiti ručno rađen od strane jednog čovjeka, 4.0 V8 agregat, a koji će vjerovatno imati “krdo” od 585, 612 ili 640 konja. AMG model će naravno doneti i karakteristične izmjene u smislu kozmetike ali i sistema ogibljenja. Maybach model je već najavljen, a osim V8 iskreno se nadamo da će biti nuđen i sa V12.

Detaljnu prezentaciju možete očekivati odmah nakon zvaničnog predstavljanja 19. aprila, kada ćemo vjerovatno i saznati početnu cijenu i sve detalje.

AutoRepublika

(3920)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

mercedes bez znaka je isto što i žensko bez sisa
da nema ovog ogromnog znaka na maski pomislio bi: gle velikog električnog kineza od 30 000 usd