1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo V60 – tizer, premijera 21. februara
Volvo V60 – tizer, premijera 21. februara
0

Volvo V60 – tizer, premijera 21. februara

163
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo je spreman za premijeru svog novog modela, u najavi kažu „automobil za sve generacije“.

Iako su se Šveđani trudili da sakriju što je moguće više od javnosti, pre nekoliko dana isplivale su na internet fotografije novog V60. Nije bilo većih iznenađenja, V60 ostaće vizuelno vrlo dopadljiv automobil, u skladu sa dizajnerskim stilom koji je Volvo zauzeo u prethodnih nekoliko godina.

V60 definitivno će se ugledati na starijeg brata, V90, od kojeg će preuzeti brojne dizajnerske detalje. Novi model biće postavljen na već znanu Volvo SPA paltformu.

Što se tiče motorizacije, očekuje se ponuda nekoliko agregata. Što se tiče dizel pogonskih jedinica, izvesno je da će u ponudi biti D4  koji razvija 140 kW/400 Nm i D5 twin-turbo motor koji se može pohvaliti sa 173 kW snage i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Što se tiče benzinskih agregata, biće prisutni T5 (187 kW/350 Nm) i snažniji T6 koji raspolaže sa 235 kW snage i 400 Nm obrtnog momenta.

Najsnažniji pogonski sklop za novi V60 biće hibridni T8 sa 300 kW i 640 Nm. Sasvim je moguće da će se u ponudi naći i slabija verzija ovog hibrida.

Premijera je zakazana za 21. februar, a cela manifestacija prenosiće se uživo na društvenoj mreži Facebook, Kupci će prvi put V60 uživo moći da vide na Salonu automobila u Ženevi.

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments