1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije Tanka 600 iz Great Walla
Prve fotografije Tanka 600 iz Great Walla
0

Prve fotografije Tanka 600 iz Great Walla

1.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Great Wall je oformio marku Tank u ranijem delu tekuće godine, i to je učinio s idejom da kreira paletu terenaca koja bi se oslanjala na koncept šasije na karoseriji. Prvenac brend je bio model Tank 300 i on se nudi po ceni od 27 hiljada američkih dolara. Zanimljivo je da je inicijalno ponuđen pod logotipom marke Wey, koja je takođe pod kontrolom kineskog preduzeća Great Wall.

Kako bilo, Tank je dobro startovao, pa je u prvom polugodištu 2021. godine isporučeno 33 hiljade primeraka. Drugi model je već na putu, a u pitanju je veliki i prestižni terenac Tank 600. Prve zvanične fotografije su se našle na globalnoj mreži juče, i evo ih danas i na našem sajtu.

Muževni i brutalni Tank 600 je pet metara dug terenac kom je školjka pričvršćena za šasiju. To će biti prvi model koji će računati na novu modularnu platformu namenjenu vozilima s uzdužno (longitudinalno) postavljenim motorom. Prednje oslanjanje će biti nezavisno dok će zadnja osovina biti kontinualna.

Poslužiće i kao osnova za više pozicionirane modele Tank 700 i 800, kao i za pikap kamionet pune veličine, inače nazvan Great Wall X Cannon. Svi oni su za sada prikazani samo u konceptnoj formi.

Model 600 će biti pionir i u tom smislu što će prvi „oprobati“ novi pogonski blok. Radi se o benzinskoj jedinici zapremine tri litre. Cilindri su razbacani pod haubom u rasporedu V, dok sam motor nosi kodnu oznaku 6Z30. Poseduje direktno ubrizgavanje, dva turbo punjača (sa svake strane „slova V“ po jedan), kao i sistem lakog hibrida 48V.

O ovom motoru smo ranije pisali, a on razvija 354 konjske snage uz najviši obrtni moment od 500 Nm. Konstruktor je posebno ponosan kada kaže da je od tih 500 njutn metara, čak 320 dostupno već pri hiljadu obrtaja kolenastog vratila. Uz novi motor, prošle godine je predstavljen i ovde ugrađeni devetostepeni automatski menjač koji se odlično nosi s obrtnim momentom do 600 njutn metara.

Očekuje se da Tank 600 ponudi veoma bogato opremljenu kabinu s dva reda za smeštaj putnika namernika. Najavljuje se i najsavremeniji sistem, tačnije koktel raznovrsnih elektronskih pomagala vozaču u bezbednoj vožnji.

Puna premijera noviteta je zakazana za 29. avgust i biće upriličena na Salonu automobila u Čengduu.

AutoRepublika

(1042)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments