1. Home
  2. Vesti
  3. Stiža još moćnija verzija Hyundai Sonate
Stiža još moćnija verzija Hyundai Sonate
1

Stiža još moćnija verzija Hyundai Sonate

479
1
Podelite sa prijateljima:

Hyundai se „baš iznaprimao“ na ovogodišnji Salon automobila u Njujorku pa je javnosti predstavio i potpuno novu generaciju modela Sonata. Jedno od najčešćih pitanja upućenih menadžerima korejske kompanije je otkrivalo znatiželju novinara u pogledu toga da li će postojati posebna verzija visokih performansi nove Sonate.

U samom početku, američki kupci će moći da biraju između dva benzinska agregata, i to 1,6-litarskog turbobenzinca sa više od 178 konjskih snaga i potpuno novog 2,5-litarskog atmosferca sa preko 191 „grla“.

Ali, tokom susreta sa novinarima u Njujorku, proizvođač iz Koreje je zvanično najavio da će performantni model biti predstavljen tokom sledeće godine a da će njegovo pojavljivanje u izložbeno-prodajnim salonima uslediti samo malo kasnije u odnosu na dan prezentacije.

Kompanija je dodala da će snaga iznositi minimalno 275 „konja“, što je mnoge nateralo da pomisle da je reč o poznatom 2,0-litarskom turbo (benzinskom) agregatu koji se trenutno ugrađuje u model Veloster N. Međutim, neke druge informacije kažu da je ipak reč o spomenutom 2,5-litarskom benzincu i da bi se njegova verzija mogla naći pod haubom mnogih drugih modela kompanije.

Bez obzira koji motor Hyundai izabere, on ipak neće nositi N oznaku pošta ga ova performanta divizija neće modifikovati, a kao potencijalno novo ime se spominje paket opreme N-Line, na koji način Korejci slede poslovni model koji su uspostavili Nemci sa S Line, AMG Line, i M Sport linijama dodataka.

Dok nova Sonata definitivno izgleda impresivno, N-Line bi u teoriji dodao agresivnije branike, veće felne i tamniju boju maske hladnjaka, ali ga to ipak neće učiniti sportskim proizvodom. Naime, pogon na prednje točkove i osmostepeni automatski menjač će verovatno i dalje biti jedine opcije, što znači da novajlija ne može da parira nekim drugim pristupačnim porodičnim limuzinama kao što je Ford Fusion Sport.

Kako su se mnogi proizvođači povukli iz proizvodnje limuzina da bi se koncentrisali na profitabilnije krosovere i pikap kamionete, Hyundai razmišlja različito i ne beži od sedana verujući da Sonata ima svoje mesto na tržištu. Iako, N-Line verzija sigurno neće preporoditi prodaju u većoj meri, ona može samo da podigne reputaciju kompanije u velikoj meri.

AutoRepublika

(479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Шта мислите, да ли ће бити у понуди у Европи?
Који аутомобил и би требали да су репери цијеновно ?