1. Home
  2. Sajmovi
  3. Sajam Automobila Podgorica 2019. (GALERIJA) – uz jedno nepredviđeno „krc“
Sajam Automobila Podgorica 2019. (GALERIJA) – uz jedno nepredviđeno „krc“
5

Sajam Automobila Podgorica 2019. (GALERIJA) – uz jedno nepredviđeno „krc“

3.49K
5
Podelite sa prijateljima:

U sredu 17. aprila, smo u Podgorici, na prizemlju parkinga tržnog centra Delta City, bili na otvaranju Salona automobila u Podgorici, koji će trajati do 20. aprila.

U pitanju je relativno mali salon na kojem su izloženi automobili i motocikli proizvođača Peugeot, Isuzu, Seat, Sym, Renault, Aprilia, Nissan, Dacia, Piaggio, Vespa, Great Wall, Suzuki, Kia, KTM, Jeep, Bennelli, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Moto Guzzi, Triumph, Tomos, Peda, Lada, Gaz, Mitsubishi, Motogrini, Kymco, Opel, Hyundai, Ducati, Volvo, Lambretta, Keeway, Land Rover i Jaguar.

Automobili koji su u potpunosti “ukrali” pažnju posjetilaca su Peugeot 508, koji smo testirali i u karavanskoj verziji, kao i standardnu limuzinu, dok je druga zvijezda bila Renault Megane R.S. Najskuplji automobil na sajmu, što se i po spisku “prisutnih” može lako zaključiti, bio je Range Rover Vogue Autobiography, a izloženi primjerak je za svega par stotina eura „kraći od“ 150.000 eura.

Dok su gotovo svi izloženi automobili bili otključani i nudili opciju da posjetioci uđu u svakog od njih, na štandu Alfe Romeo, njihova dva modela Giulia i Stelvio su bili zaključani, a kako u okolini nije stojao niko “nadležan” kako bi pitali za pravi razlog, ostaje nam da spekulišemo da su automobili nekom magijom bili prodati.

Visoka cijena ne garantuje i kvalitet?

Kao hit naše posjete moramo izdvojiti doživljaj sa jednim od skupljih automobila. U pitanju je bila nedavno predstavljena druga generacija Range Rover Evoquea. Kako to priliči jednom ljubitelju automobila, svaki primerak mora biti detaljno pregledan, a samim tim i sva vrata otvoriti. Čini se da ova četvrta nije trebalo da diramo. Pri otvaranju zadnjih vrata na suvozačevoj strani vozila, negdje na četvrtini putanje, samo se čuo glasan zvuk, sličan pucnju pištolja, a vibracije su se osjetile na vratima. Odmah nakon zatvaranja vrata vidjeli smo da je plastična lajsna na dodnjem dijelu automobila napukla na ćošku. Vjerovatno je zbog lošeg ugrađivanja, nedovoljne kontrole ili pri transportu, došlo do pomjeranja lajsne, te je pri otvaranju ona zapela za prednja vrata i zbog pritiska pukla. Izloženi primjerak je koštao gotovo 80.000 „evropljana“, a mi smo se na momenat zapitali, da li se ovakav problem može oprostiti kada se uporedi sa cijenom i imidžom proizvođača.

Porpilično mračan prostor organizatori su uspjeli da osvijetle sa prelijepim hostesama, pa na kraju ove “reportaže” pozdravljamo iste.

Tekst i fotografije: Enes Eki Alković

(3492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
SuperBee

Još se pitam što nije bilo Lade u Beogradu. Sve u svemu lep članak.

Eki - Mercedesoman

Sajam je otvoren oko 8-9 ujutro, ja sam ga posjetio nešto prije 15h i ušao u Nivu i prilazi mi Ladin prodavac i kaže da sam prvi koji je ušao tog da u ijedan njihov auto…. A ja bio uzbiđen kao malo dijete za igračkom ahahha

Leksusman

U 11 se otvara sajam mercedesomanu opcinjeni Ladama

Eki - Mercedesoman

hahahahah stariji kolega Zvezdan me tako „krstio“… Nisam stvarno obraćao pažnju na satnicu pa onako kako mi logika kaže napisao…. A šta ću, auto ne mora da bude skup da bi bio interesantan, a Niva je meni iz nekog nepoznatog razloga mnogo interesantan auto, koja je ii nakon toliko godina uspjela da ostane ista….

Balkanboj

Imamo mi u firmi Nive, za teren. A par godina sam zimi čuvao komšiji jednu Nivu. Uopšte nemam želju da je imam i vozim. Mada, moram da priznam par puta me spasila kad poplavi put, prošla je kroz jedno 60cm vode, opušteno.