1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Klasik reli: Škoda 100l (1975.) kreće u pohod iz Aranđelovca
Klasik reli: Škoda 100l (1975.) kreće u pohod iz Aranđelovca

Klasik reli: Škoda 100l (1975.) kreće u pohod iz Aranđelovca

626
1
Podelite sa prijateljima:

Tokom juna meseca, na reliju na kojem će učešće uzeti oko pedeset automobilskih entuzijasta sa njihovim starinskim vozilima, pojaviće se i dva naša verna pratioca i citaoca iz malog šumadijskog gradića Arandjelovca. Završetak reli trke klasičnih vozila je planiran za dvorac grofa Drakule, a o konkretnom datumu održavanja događaja još uvek nije odlučeno.

Posle dugogodišnjeg iskustva za volanom i mnogo kilometara vožnje u civilne svrhe, Ivica Mitrović – Vudu, zvani “Bajker u slobodne svrhe”, i njegov mlađi “ađutant”, Aleksandar Marković, takođe adrenalinski fanatik, rešili su da tog dana prekinu sa praksom suzdržavanja noge na papučici gasa, i da krenu u u pohod na obronke Alpa i Karpata.

Njih dvojica se uzdaju u prikazano “besno vozilo”, a radi se o modelu Škoda 100l iz 1975. godine. Škodu pogoni mali četvorocilindarski benzinski motor zapremine 988 kubnih centimetara, što je pre skoro 45 godina bilo dovoljno da se na zadnje točkove pošalje 40 konjskih snaga.

Na fotografijama je trenutno uočljiva folija koja otkriva trenutnu delatnost vlasnika i pejzaž njihovog grada. Naravno pred sam polazak “Škodilak” će dobiti novi izgled sa (nadamo se) imenima sponzora na vozilu, među kojima će se svakako naći i AutoRepublika.

Momci obećavaju samo jedno, a to je da će dati sve od sebe, i sve od Škode, za toliko željenu titulu.

Redakcija im želi svaku sreću, a o vestima sa ovog događaja ćemo izveštavati redovno.

AutoRepublika

(626)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Nađoh ovaj članak od prošle godine, ima li planova za ovu godinu? Evo su nas otključali malo, ima li najava? Neki izveštaj od prošle godine (osim ove najave)?