1. Home
  2. Vesti
  3. Audi AI:ME – premijum gradski prevoz budućnosti (VIDEO I GALERIJA)
Audi AI:ME – premijum gradski prevoz budućnosti (VIDEO I GALERIJA)
0

Audi AI:ME – premijum gradski prevoz budućnosti (VIDEO I GALERIJA)

190
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo kompaktno električno vozilo praktično najavljuje Audijev ekvivalent Volkswagena I.D.

VW I.D. Roomzz nije jedini novi električni koncept  iz VAG-a na Salonu automobila u Šangaju 2019. Marka iz Ingolštata takođe prisustvuje ovom događaju, gde će predstaviti novi AI:ME. Možemo reći da je ovo varijacija na temu futurističkog A2 s nultom emisijom, namenjen pre svega urbanoj eksploataciji.

 

Ovaj model možemo etiketirati kao luksuznu verziju Volkswagena I.D. ili Seata el-Born, jer počiva na istoj novorazvijenoj MEB platformi, skrojenoj specifično za automobile na električni pogon. Snaga dolazi iz elektromotora na zadnjoj osovini, koji može da isporuči 170 ks, ali Audi smatra da mu je za gradske potrebe potreban tek deo maksimalnih kapaciteta.

Kada već govorimo o gradskoj vožnji, marka iz Ingolštata kaže da s obzirom da je AI:ME razvijen za urbano okruženje, „ekstremna ubrzanja i brzine rezervisane za auto-puteve, prevaziđene su u ovom slučaju, baš kao i brzina u krivinama i produžena autonomija“. Audi smatra da će se ekvivalentna serijska verzija u najvećoj meri kretati brzinama između 20 i 70 km/h u okviru kratkih distanci. S tim na umu, AI:ME je kreiran s jednostavnom postavkom hardvera koja obuhvata bateriju od 65 kWh, idealnu za gradsku upotrebu, mada domet vozila nije preciziran.

Dizajn je naravno futuristički, što je i za očekivati od jednog koncepta, zajedno sa zadnjim „suicide“ vratima i odsustvom konvencionalnih B stubova. Interesantna LED prednja i zadnja svetla doprinose visokotehnološkom izgledu električnog hedžbeka, dok je upotreba stvarnih biljaka unutar minimalističke kabine prva u automobilskoj industriji, kaže Audi. Takođe ne iznenađuje da je AI:ME zamišljen kao automobil s naprednim autonomnim sistemom nivoa 4.

AI:ME dolazi nakon Aicona iz 2017. i PB18 iz 2018., i deo je kvarteta koncepata koji će biti kompletiran u septembru na IAA u Frankfurtu, kada će biti otkriven i poslednji model.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments