1. Home
  2. Vesti
  3. Kris Heris ponovo kritikovao Toyotu Supru – ovog puta zbog Yarisa GR
Kris Heris ponovo kritikovao Toyotu Supru – ovog puta zbog Yarisa GR
2

Kris Heris ponovo kritikovao Toyotu Supru – ovog puta zbog Yarisa GR

589
2
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da je slavni britanski novinar Kris Heris veliki kritičar Toyote Supre. Trenutni voditelj popularnog Top Geara je u prošlosti bio ogorčen što je Toyota odlučila da razvije svoj slavni model u saradnji sa BMW-om umesto da je to uradila samostalno, kao što je bio slučaj tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Pa je tako izjavio da „Supra izgleda, ponašava se na putu, zvuči pa čak i miriše kao BMW Z4 na kojem je zasnovan“.

Japanski gigant nije demantovao te kritike, već se zapravo složio s njima, uz objašnjenje da je od samog početka znao da će sportista imati ograničeni broj kupaca pa samim tim je morao da pronađe partnera sa kojim će podeliti troškove.

Heris se ponovo pozabavio temom Supre, i to nakon što je provozao novi model Yaris GR za koji nije krio oduševljenje. Britanac kaže da je najveći svetski proizvođač pokazao koliko je sposoban da napravi odličan sportski automobil, zbog čega cela priča sa Suprom i BMW-om postaje još smešnija.

Yaris GR je u svakom pogledu Toyotin proizvod, razvijen nakon velikih uspeha u Svetskom reli šampionatu (WRC) gde je osvojio šampionsku titulu. Pokreće ga 1,6-litarski turbobenzinac s tri cilindra koji razvija 260 konjskih snaga i maksimalnih 360 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko šestostepenog manuelnog menjača.


Ali Toyotu kritike očigledno ne pogađaju, pa nastavlja da sarađuje s nemačkim partnerom, iako će budući modeli deliti manje nego što je slučaj sa Suprom i Z4. A možda najveća ironija u celoj priči, ogleda se u tome da, iako Toyota tvrdi da nije želela da investira novac u Supru zbog niske potražnje, sve nam nagoveštava da Yaris GR neće biti ništa popularniji zahvaljujući visokoj ceni.

AutoRepublika

(589)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

A tek da je provozao Yaris hybrid … 😉

Balkanboj

Plakao bi.