1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda priprema novi SUV pod nazivom CX-60
Mazda priprema novi SUV pod nazivom CX-60
1

Mazda priprema novi SUV pod nazivom CX-60

395
1
Podelite sa prijateljima:

Novi član SUV portfolija japanske marke stupiće na scenu iduće godine. 

Mazda je prošle godine imala ogroman pad prodaje u Evropi. Razlog je naravno pandemija korona virusa, a na Starom kontinentu tada su dostavili nešto manje od 150.000 vozila. Ipak, ove godine beleže daleko bolje rezultate, zaključno sa avgustom upisali su više od 107.000 registracija u Evropi.

U narednom periodu, Mazda će se značajno fokusirati na uspeh SUV game. Tako će evropski kupci uskoro imati priliku da kupe dva noviteta iz redova krosovera sa značkom japanskog brenda. To su CX-60 i CX-80 koji će biti ponuđeni i japanskim potrošačima. Prvi navedeni zamišljen je kao petosed, dok će potonji imati na raspolaganju sedam sedišta.

Prvi će na scenu stići CX-60, ali Mazda za sada sve informacije drži u tajnosti. Poznato je da će premijera biti održana sledeće godine, kao i da će tokom 2022. startovati prodaja ovog vozila.

Mazda CX-5, model koji će imati mnogo toga zajedničkog (ili se bar tako smatra) sa nadolazećim SUV-om

Kako će izgledati još uvek nije poznato, ali se veruje da će Japanci ostati verni aktuelnom stilu koji forsiraju kod svoje game. Posve logična odluka, jer se Mazda može pohvaliti estetski vrlo uspešnim četvorotočkašima. Dizajneri sa portala kolesa.ru dali su svoje viđenje narednog Mazdinog krosovera na digitalnom renderu koji izgleda potpuno realistično.

Još uvek nije poznato koju će platformu koristiti CX-60, ali se u medijima pojavila informacija da je to nova arhitektura predviđena pre svega za vozila sa pogonom na zadnjoj osovini. Da li to znači da će budući SUV biti dostupan samo u RWD konfiguraciji ostaje potpuna misterija.

Podjednaka nepoznanica je i paleta motora za nadolazeći Mazdin model. Informacije koje stižu iz različitih evropskih stručnih magazina navode da će japanski brend ponuditi nekoliko benzinskih, ali i dizel agregata. Osim toga, ističe se i da će biti primenjena elektrifikacija, te da se očekuje „nekolicina hibrida“.

Nije poznato o kakvim se tu hibridima radi, da li o sistemu blagog hibrida, klasičnim postavkama koje je proslavila Toyota ili priključnim, baterijskim modelima koji su u stanju da prevale određenu kilometražu koristeći samo električnu energiju…

Ukoliko Mazda zaista planira da sledeće godine počne i sa prodajom modela CX-60, onda bi premijeru mogli da očekujemo u prvoj polovini 2022. godine.

AutoRepublika 

Render: Kolesa.ru 

(395)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„The European market, where electrification is already in full-swing, will primarily see the introduction of plug-in hybrid models with straight-four gasoline engines combined with a motor drive.“

https://www.greencarcongress.com/2021/10/20211007-mazda.html