1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf R će biti predstavljen 2020. – dolazi s 330 ks
Volkswagen Golf R će biti predstavljen 2020. – dolazi s 330 ks
0

Volkswagen Golf R će biti predstavljen 2020. – dolazi s 330 ks

380
0
Podelite sa prijateljima:

Kako se bliži premijera osme generacije Volkswagen Golfa, sve je više spekulacija u vezi sa snagom „R“ modela, s tim što neki tvrde da se radi o čak 400 i više konjskih snaga.

Volkswagen ne voli „revolucionarne“ promene. Golf je evropski bestseler i recept evolutivnog dizajna definitivno funkcioniše sjajno.

Ipak, Volkswagenovi rukovodioci smatraju da kupci ne žele Golf R s 400 ks. Da podsetimo, koncept s dotičnom „konjicom“ je predstavljen pre nekoliko godina. Umesto toga, teži se lansiranju svakodnevno upotrebljivom automobilu, ne nečemu poput A45 AMG-a.

Model koji je „na nišanu“ budućeg Golfa R je A35, koji isporučuje 310 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ipak, VW-ov pulen će stići s nešto više „grla“, tačnije 330.

Standardni Golf Mk8 stupa na scenu u novembru 2019., dok ćemo na lansiranje „R“ modela malo sačekati. Performantni hedžbek s pogonom na sve točkove treba očekivati krajem 2020., s tim što će se u prodajnim salonima naći početkom 2021.

Što se tiče Golfa GTI, spekuliše se o 250 ks, dok bi specijalna verzija mogla da gravitira oko 300 konja.

AutoRepublika

(380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments