1. Home
  2. Vesti
  3. Porastao broj napuštenih vozila u Engleskoj
Porastao broj napuštenih vozila u Engleskoj
1

Porastao broj napuštenih vozila u Engleskoj

449
1
Podelite sa prijateljima:

Da li je u pitanju kriza ili nešto drugo, ali je broj napuštenih vozila koja su ostavljena širom Engleske i Velsa značajno porastao u prethodnih nekoliko godina. 

Nadležne službe u Britaniji javljaju da se susreću sa velikim brojem napuštenih automobila. Koliko je stvar zadobila karakter epidemije govori činjenica da je broj ostavljenih četvorotočkaša porastao za 228% u protekloj godini u odnosu na 2014. godinu.

Vlasti u Engleskoj i Velsu saopštile su da su u prošloj godini primili dojave za 148.777 napuštenih automobila. U proseku nadležne službe sklanjale se 34 takva vozila na dvevnom nivou. U protekloj godini ukupno je uklonjeno 12.442 automobila, od čega je 8.886 primeraka moralo biti uništeno.

Akcije uklanjanja postaju sve skuplje, s obzirom na to da je u 2018. godini potrošeno više od pola miliona funti za premeštanje ovakvih automobila na odgovarajuće lokalitete.

Vlasti u Engleskoj i Velsu kažnjavaju vozače koji ostave svoje vozila da negde „trunu“, a prošle godine tim kaznama naplaćeno je 55.000 funti, što je nedovoljno da pokrije ogromne troškove uklanjanja napuštenih automobila.

Stručnjaci navode da su mnogobrojni razlozi za napuštanje vozila. Počevši od sve više cene održavanja, potom osiguranja i na kraju goriva. Engleski mediji najavljuju da će država nametnuti još strože kazne kako bi delovala preventivno na vlasnike koji razmišljaju da se na ovaj način oproste od svojih automobila.

AutoRepublika 

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A ja mislio da je to obećana zemlja 🙂