1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Granta ponovo dobila multimedijalni sistem
Lada Granta ponovo dobila multimedijalni sistem
2

Lada Granta ponovo dobila multimedijalni sistem

238
2
Podelite sa prijateljima:

Model Lada Granta je u proleće 2021. godine dobila najnoviji multimedijalni sistem EnjoY Pro, koji je prvobitno razvijen za poželjnije modele navane Vesta i XRAY. Ali 2022. godine, zbog poznatih poteškoća sa snabdevanjem uvoznih komponenti, uslovljenih napadom na susednu Ukrajinu, ova opcija je nestala iz kataloga ruskog proizvođača automobila.

Granta je od tog trenutka bivala opremljena samo običnim radio aparatom s monohromatskim displejom, ali je Avtovaz sada najavio povratak, na najpristupačniji model iz asortimana, info-zabavnog sistema EnjoY Pro.

Ova glavna jedinica je razvijena zajedno sa Yandexom i pruža ekran od sedam inča po dijagonali, kao i matricu tipa IPS. Multimedijalni sistem koristi operativni sistem Android Automotive OS, plus je podrazumevano instalirana školjka Yandex Auto, a koja radi sa brendiranim onlajn uslužnim linijama: Navigator, Muzika, Benzinske pumpe, Pretraživač i virtuelni asistent Alisa.

Pored toga, podržani su interfejsi Apple CarPlay i Android Auto. Za pristup globalnoj mreži se koristi eksterni USB modem ili Internet distribucija (hot spot) preko pametnog telefona. Zahvaljujući tome, ažuriranja aplikacija i drugih programa su dostupna bežičnim putem.

Multimedijalni sistem EnjoY Pro je duboko integrisan u elektronsku arhitekturu automobila, prikazuje slike sa zadnje kamere i automatski isključuje zvuk pri vožnji unazad. Opcija vraćanja je uključena u paket #Club, koji je dostupan za limuzinu i limuzinu. Istina, brendirani cenovnici još uvek nisu ažurirani, pa se tako još uvek navode stare konfiguracije s običnim muzičkim uređajem. Takve Grante staju skoro milion ruskih rubalja, iliti u „našem novcu“ nepunih 10,1 hiljadu evra.

AutoRepublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Eh, nekad davno sam sam ugradjivao radio kasetofon jednom očevom prijatelju u njegovu Ladu. Sa onom samolepljivom antenom za vetrobransko staklo „Rudi Čajevec“ 😊
Ni Lada više nije što je nekad bila … 😊

Renault Terminator🇷🇺Z

Vidiš ti šta rade sankcije😁…