1. Home
  2. Video
  3. Kris Heris u Porscheu 919 Hibrid na trkačkoj stazi (VIDEO)
Kris Heris u Porscheu 919 Hibrid na trkačkoj stazi (VIDEO)
0

Kris Heris u Porscheu 919 Hibrid na trkačkoj stazi (VIDEO)

153
0
Podelite sa prijateljima:

Voditelj Top Geara je dobio šansu koja se pruža jednom u životu, tako da se našao u kokpitu legendarnog „endurance“ trkača, i to u njegovom prirodnom okruženju – trkačkoj stazi.

Kris Heris se našao u Porscheu 919 Hybrid na Motorland Aragon stazi u Španiji. Kao što je poznato radi se o poslednjoj iteraciji modela koji se takmičio u Svetskom šampionatu izdržljivosti (WEC), gde je suvereno vladao.

Ipak, pre nego što je seo za volan ovog Porschea, Heris je prvo morao da provede neko vreme u specijalno razvijenom simulatoru. Visokotehnološka oprema kao da je „hibrid“ između kreacija NASA-e i Gran Turisma. I zaista, Heris je bio inicijalno oduševljen što će se oprobati u simulatoru, ali su njegova osećanja bila drugačija kada je izašao iz mašine. „Gledate u to i mislite ’ovo je ultimativna igra.., ali nije’“, kaže on dodavši da bi radije popio kriglu užeglog mleka trenutno. Mada simulator odrađuje odličan posao u pripremi vozača za vožnju 919 Hybrida, skučen je, dezorijentišući, a u njemu je još i vrućina.

Heris je ostvario značajno bolje vreme u „stvarnom svetu“. Na stazi Aragon, dostizao je bez problema 298 km/h na dugačkom pravcu.

Heris je izlazak iz krivine opisao kao „divljački“, konstatujući da se više radi o svemirskoj letelici nego automobilu, što je bila sugestija na sve komplikovane sisteme koji rade u skladu, da bi na raspolaganju bile ekstremne performanse. Kasnije je rekao da je ovo najkomplikovaniji automobil koji je ikada vozio.

AutoRepublika

Izvor: Top Gear

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments