1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordna prodaja Lamborghinija u 2018. godini
Rekordna prodaja Lamborghinija u 2018. godini
0

Rekordna prodaja Lamborghinija u 2018. godini

139
0
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini je u protekloj godini prodao 6.570 automobila. 

„Razjareni bik“ je napravio fantastičan potez sa modelom Urus što se pre svega prikazuje kroz ogroman rast prodaje. Naime, italijanska marka u 2018. godini ostvarila je rast prodaje od 51% u odnosu na 2017. godinu.

Sa većom prodajom došlo je naravno i do većih prihoda. Prošle godine oni su iznosili 1,42 milijarde evra što je rast od 41% u odnosu na prethodni referentni period.

U Lamborghiniju očekuju još veću potražnju u ovoj godini i novi rekord. Stoga su i uvećali radnu snagu za 10%, te sada broj zaposlenih u ovoj kompaniji iznosi 1.750.

Najpopularniji model Lamborghinija je naravno Urus (2.565), slede ga Huracan (1.669) i Huracan Spyder (1.121). Aventador je prošle godine prodat u 1.209 primeraka.

AutoRepublika 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments