1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini već u pripremi ima četvrti model
Lamborghini već u pripremi ima četvrti model
0

Lamborghini već u pripremi ima četvrti model

432
0
Podelite sa prijateljima:

Marka iz Santa Agate radi na novom modelu, ali projekat zavisi od toga da li će prodaja nastaviti da raste.

Ono što se svakako može reći je da Lamborghini radi odlično, ukoliko pogledamo njegove prodajne brojke. Prošle godine, kompanija je isporučila 5.750 vozila, odnosno 51 odsto više u odnosu na 2017. To znači da je 2018. osma uzastopna godina povećanja prodaje, dok 2019. već daje pozitivne signale, budući da Urus ulazi u svoju prvu godinu na tržištu.

Šef kompanije, Stefano Domenikali, kaže da bi voleo da Lamborghini ove godine dostigne brojku od 8.000 prodatih automobila. On je dodao da je dotična „cifra“ trenutno ono čime bi svi bili zadovoljni, jer treba uzeti u obzir da portfolio broji samo tri modela.

Ukoliko prodaja nastavi da raste do sredine naredne dekade, Huracanu, Aventadoru i Urusu bi mogao da se pridruži još jedan model.

Naime, Domenikali je potvrdio da je rad na 2+2 grand tureru već započeo, ali on nije još uvek dobio „zeleno svetlo“ za eventualnu proizvodnju. Kako stvari sada stoje, Lamborghini nije „dovoljno snažan i stabilan da bi investirao u četvrti model“. Ukoliko rampa za proizvodnju bude podignuta, procenjuje se da bi novajlija podigao godišnju prodaju na 10.000 jedinica ili više. Da podsetimo, Ferrari je prošle godine isporučio 9.251 automobil.

Domenikali je ponovio da Lamborghini želi da zadrži V10 i V12 atmosferske motore u opticaju dokle god je to moguće, ali uz blagovremeno uvođenje hibridne asistencije da bi se bilo u skladu sa strožim ekološkim načelima.

Govoreći o Aventadoru, šef Lamborghinija je rekao da je potražnja i dalje visoka uprkos „stažu“ od osam godina, tako da marka planira da ga na tržištu zadrži još dve godine.

AutoRepublika

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments