1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Acurin/Hondin performantni sedan premijerno na Pebl Biču
Novi Acurin/Hondin performantni sedan premijerno na Pebl Biču
0

Novi Acurin/Hondin performantni sedan premijerno na Pebl Biču

398
0
Podelite sa prijateljima:

Honda priprema i novi ZDX.

Precision konceptu se može zahvaliti za aktuelni dizajnerski jezik Acure, takozvana „Dijamantski pentagon“ maska hladnjaka koja ukrašava anfase modela kao što su ILX i TLX, odnosno krosoveri RDX i MDX.

Doduše Precision nije ušao u serijsku proizvodnju, ali verovatno bi podario stajling i zamišljenoj novoj generaciji evropske Honde Accord, koja je napustila Stari kontinent. Ipak, na putu bi mogao biti sedan inspirisan atraktivnom Acurinom studijom.

Naime, Hondina luksuzna filijala planira da premijerno predstavi sportsku limuzinu (najizraženije sportski orijentisanu do sada među Hondinim sedanima) na Pebble Beach Concours d’Elegance. Koncept „spreman za serijsku proizvodnju“, inspirisan Precisionom, naći će se na obalama južne Kalifornije u Avgustu, a u prodaju bi trebalo da krene tokom 2020. Međutim, to nije sve što se tiče Acurinih noviteta.

Japanska marka će predstaviti novi TLX, mada je restilizovani model star tek par godina. Isto se odnosi i na MDX. Acura će lansirati potpuno novu verziju s tri sedišta ili krajem ove ili početkom naredne godine. Oba vozila će biti nova „od glave do pete“, a TLX bi trebalo da dobije i Type S varijantu, koja sada podrazumeva novi twin-turbo V6.

Međutim, najšokantnija vest je uskrsnuće ZDX-a. Mladalački „krosover-kupe“ Acure se prvobitno pojavio 2009., tako da je malo ko očekivao da će se posle 10 godina pojaviti ponovo, posebno ako se uzme u obzir da Nemci (Audi, BMW i Mercedes-Benz) dominiraju ovim segmentom. Ipak i Japanci će pokušati da „odgrizu“ svoj deo tržišnog kolača.

Sledeća godina će definitivno biti od velikog značaja za Acuru. Tri nova vozila i nekoliko novih varijanti očekujemo od japanske marke.

Očigledno je da Honda želi da racionalizuje svoje globalno prisustvo, fokusirajući se na profitabilna tržišta. Šteta što Evropa  nije jedno od njih, gde je mejnstrim klijentela mahom orijentisana na mediokritetske modele daleko slabijeg kvaliteta.

AutoRepublika

(398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments