1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari F8 Tributo – najfascinantnija V8 mašina iz Maranela do sada
Ferrari F8 Tributo – najfascinantnija V8 mašina iz Maranela do sada
0

Ferrari F8 Tributo – najfascinantnija V8 mašina iz Maranela do sada

1.22K
0
Podelite sa prijateljima:

Pedeset konjskih snaga više i 40 kilograma manje u odnosu na 488 GTB.

Ferrari je 488 GTB predstavio na Salonu automobila u Ženevi 2015., kao zamenu za 458 Italiju. Za ovogodišnji događaj, Gran Tourismo Berlinetta ide u penziju, da bi napravila prostor za novi F8 Tributo, koji predstavlja najsnažniji V8 paket italijanske marke.

Sa 720 ks i 770 Nm maksimalnog obrtnog momenta iz twin turbo 3,9-litarskog V8, F8 Tributo je u savršenom skladu s „nabrijanom“ Pistom. Dodaje 50 ks i 10 Nm na brojke odlazećeg GTB-a. To znači da sprint do stotke traje samo 2,9 sekundi a do 200 km/h 7,8 sekundi. F8 Tributo dostiže Pistinu maksimalnu brzinu od 340 km/h. Ferrari kaže da „turbo rupa“ ne postoji.

Prirast u performansama je postignut ne samo dovođenjem 488 GTB-a na nivo Piste kada je snaga u pitanju, već je V8 superautomobil prošao i tretman „dijete“. Skinuto je 40 (suvišnih) kilograma, za total od 1.330 kilograma.

Poboljšana je i aerodinamika, odnosno njena efikasnost, i to za 10 odsto u poređenju s 488 GTB. Restilizovana karoserija ne samo što je elegantnija nego ikada pre, već popločava put za novi dizajnerski jezik ekipe iz Maranela, u isto vreme predstavljajući omaž originalnom 308 GTB. Još jedan detalj koji stavlja akcenat na nasleđe se nalazi na zadnjem delu, gde počiva karakteristični poklopac motora od Lexan polikarbonata, koji evocira na F40 ikonu.

Ferrari je iskoristio F8 Tributo da osveži enterijer, i to uvođenjem okruglih ventilacionih otvora i osveženim dizajnom volana. Kontrolne jedinice su takođe nove, kao i sedmoinčni ekran sa suvozačke strane armaturne table.

AutoRepublika

 

(1219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments