1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Ferrari 488 Pista Spider na Pebl Biču
Predstavljen Ferrari 488 Pista Spider na Pebl Biču
0

Predstavljen Ferrari 488 Pista Spider na Pebl Biču

322
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je predstavio model 488 Pista Spider tokom događaja Konkurs elegancije, koji se ove nedelje održava u Kaliforniji, na Pebl Biču (Pebble Beach Concours d’Elegance). Performanse Spider verzije, identične su onima koje pruža kupe

To dakle znači da je Spider iz stanja mirovanja za 2,85 sekundi već pri brzini od 100 kilometara na čas. Maksimalna brzina iznosi 341 km/h, zahvaljući motoru koji isporučuje 530 kilovata, uz obrtni moment od 770 njutn metara.

Srce pogonske grupe čini V8 biturbo motor zapremine 3,9 litara, kome su cilindri postavljeni pod uglom od 90 stepeni. Ferrari tvrdi da je ovo, u tehnološkom smislu, najnapredniji model današnjice koji može da pruži ugođaj vožnje sa vetrom u kosi, uprkos relativno nedavno održanoj premijeri ultra ekskluzivnog hiberautomobila LaFerrari Aperta. Spider verzija je sto kilograma teža od kupe varijante, odnosno njegova masa iznosi 1.380 kilograma.

Tokom razvoja ovog automobila, glavna briga dizajnera je bila usmerena na postizanje aerodinamičkih parametara nalik kupe verziji, što je više moguće, kako bi se performanse održale identičnim.

Spider verzija takođe poseduje isti sistem kao i kupe, a koji proizvođač naziva Ferrari Dynamic Enhancer. On omogućava podešavanje kočne sile na čeljustima, kako bi se poboljšalo ponašanje vozila u vožnji kroz krivine.

Upotreba lakih materijala je omogućila da masa Spidera ostane niska, uključujući i korišćenje traka umesto tradicionalnih brava za otvaranje vrata. Umesto tekstilnih patosnica, postavljene su presvlake podova, izrađene od aluminijuma.

Predstavljeni novitet leži na felnama od 20 inča, čiji krakovi simbolizuju zvezdu, dok je primerak izložen na Pebl Biču posedovao i jedinstvene grafike duž vozila.

Očekuje se da će Spider verzija biti znatno skuplja od kupea, koji startuje sa cenom nešto nižom od 300.000 evra. Proizvođač nije objavio podatke o tome koliko primeraka Spidera će ukupno biti proizvedeno.

(322)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments