1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ – moćan i tehnološki napredan (GALERIJA)
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ – moćan i tehnološki napredan (GALERIJA)
0

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ – moćan i tehnološki napredan (GALERIJA)

742
0
Podelite sa prijateljima:

Nekoliko meseci nakon lansiranja nove generacije GLE-a, Mercedesova AMG divizija je iznedrila GLE 53 4Matic+.

GLE 53 koristi najnovija unapređenja pogonskog sistema, kako iz Štutgarta, tako i Afalterbaha, kombinujući 3,0-litarski twin-turbo motor sa starter-alternator sistemom, koji Mercedes naziva EQ Boost.

Sam motor isporučuje 435 konja i maksimalni obrtni moment od 520 Nm, ali dobija „pojačanje“ od 21 ks i 250 Nm u ograničenom vremenskom periodu. Samim tim izlazna snaga je veća u odnosu na prethodni model.

Motor funkcioniše u saradnji sa SPEEDSHIFT TCT devetostepenim automatskim menjačem i 4Matic+ varijabilnim pogonom na sve točkove. Svo ovo obilje tehnologije obezbeđuje sprint do 100 km/h za 5,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena elektronski a 250 km/h.

AMG GLE 53 poseduje čak sedam režima vožnje: „klizavo“, „komfor“, „sport“, „sport+“, individual, „blatnjavo“ i „pesak“.

S vizuelnog aspekta, AMG je na odličan način, decentno, izdvojio performantni SUV od ostatka GLE porodice. Spolja, tu su AMG maska hladnjaka s petnaest vertikalnih hromiranih pregrada, uska kućišta farova i hromom presvučeni prednji spliter i završeci izduvnih cevi. Što se enterijera tiče, sedišta su presvučena crnom kožom s kontrastnim crvenim šavovima, a u istom maniru su volan i gornji deo instrument table.

MBUX sistem je „oplemenjen“ AMG displejima, tako da vozač može da beleži vremena ukoliko se nađe na stazi.

Mercedes-AMG će kupcima u ponudu staviti i sklopivi treći red sedišta, baš kao i u regularnom GLE-u.

AutoRepublika

(742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments