1. Home
  2. Vesti
  3. Brexit kao šansa za Vauxhall
Brexit kao šansa za Vauxhall
0

Brexit kao šansa za Vauxhall

158
0
Podelite sa prijateljima:

Šef PSA grupe, Karlos Tavares, izjavio je da je odlazak Velike Britanije iz EU ujedno i šansa za Vauxhall, diviziju Opela namenjenu kupcima u pomenutoj zemlji. 

Ukoliko ne dođe do dogovora o slobodnoj trgovini sa Unijom, veći deo automobilske industrije na Ostrvu naći će se na rubu propasti. Honda je već spakovala kofere, a slično će učiniti i Toyota i Nissan.

S druge strane, domaćih velikoserijkih marki sem Vauxhalla praktično nema. Naravno, i o ovom brendu može se samo uslovno reći da je britanski, jer je u pitanju Opelova divizija.

Ipak, Tavares ne veruje da će Vauxhallu brexit škoditi. čak suprotno. „Snabdevanje delovima i komponentama biće sigurno olakšano, ali će fabrika u Britaniji nakon odlaska iz EU biti velika prilika za sam Vauxhall. On je ipak domaća marka i odlaskom drugih, otvoriće se još više prostora za nas“, kazao je prvi čovek PSA grupacije.

Karlos Tavares takođe navodi da je odnos Britanaca ka Vauxhallu „topao i nežan“ što bi u krajnjoj liniji trebalo da dovede i do opstanka ovog brenda u teškim uslovima koji će nastati sa odlaskom iz EU.

Očito je da Vauxhall ima značajnu ulogu kako za sam Opel, tako i za PSA grupaciju. Prošle godine svaki peti prodati Opel otišao je u Veliku Britaniju, odnosno bio je Vauxhall.

AutoRepublika 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments