1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: predstavljanje poslednje generacije platformi za konvencionalne modele sledi 2026.
Volkswagen: predstavljanje poslednje generacije platformi za konvencionalne modele sledi 2026.
0

Volkswagen: predstavljanje poslednje generacije platformi za konvencionalne modele sledi 2026.

209
0
Podelite sa prijateljima:

Šef razvoja strategije kompanije Volkswagen, Mihael Jost je juče izjavio da će marka završiti sa razvojem poslednje arhitekture namenjene vozilima koja koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem, do zaključno sa 2026. godinom.

Velika posvećenost Volkswagena elektromobilnosti je rezultat skandala sa štetnim emisijama dizel agretata, koja je izbila u jesen 2015. godine, i koja je do ovog trenutka nemački konglomerat koštala više od 27 milijardi evra, uz potencijal da ta cifra u budućnosti još značajno poraste.

“Tokom 2026. godine, sa naših proizvodnih traka će sići poslednja generacija platformi za konvencionalna vozila,” rekao je pomenuti rukovodilac Volkswagena, tokom konferencije o automobilskoj industriji održanoj Volfsburgu.

Portparol kompanije je potvrdio reči rukovodioca grupe, pojašnjavajući da je on mislio na to da će Volkswagenovi najprodavaniji modeli putničkih automobila biti primarno električni u bliskoj budućnosti.

VW će nastaviti razvoj svojih vozila koja koriste benzinske i dizel motore, kako bi sve strožiji emisioni zahtevi bili ispunjeni, tokom životnog veka tih vozila. Ipak, Nemci su sada usredsređeni na preduzimanje koraka koji će doprineti radikalnom smanjenju štetnih emisija, odnosno sprećavanju daljih klimatskih promena, naveo je Jost.

Kao deo planova kompanije u liniji sa ugovorom o sprečavanju globalnog zagrevanja, potpisanog u Parizu, Volkswagen je promenio ciljeve u planovima razvoja automobila, a sve sa težnjom radikalnog smanjenja nivoa zagađenja vazduha, ugljen dioksiodom i ostalim štetnim materijama, zaključio je on.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments