1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Koja članica EU još uvek nema nijednu ulicu sa sistemom nadzornih kamera?
Zanimljivost dana: Koja članica EU još uvek nema nijednu ulicu sa sistemom nadzornih kamera?

Zanimljivost dana: Koja članica EU još uvek nema nijednu ulicu sa sistemom nadzornih kamera?

553
0
Podelite sa prijateljima:

Raspisan je tender za nabavku usluga i robe koje će omogućiti modernizaciju jedne od glavnih saobraćajnica u gradu smeštenom u središtu države, a u kom živi nešto preko 300.000 stanovnika. Pogađate, radi se o nama susednoj i dragoj Rumuniji, a prva ulica koja će dobiti sistem nadzornih kamera zarad povećanja nivoa bezbednosti u saobraćaju se nalazi u Klužu i nosi naziv 21. decembar 1989.

Tender se zatvara 29. marta, a za realizaciju projekta su gradske vlasti odvojile deo od ukupno budžetiranog iznosa od 12 miliona evra. Tim povodom se oglasio i zvaničnik gradskih vlasti, Ovidiu Simpean.

„Otvorena je tenderska procedura za modernizaciju Bulevara 21. decembar 1989, a projekat koji ukupno vredi 12 miliona evra, biće finansiran iz evropskih fondova do nivoa od 85% ukupne vrednosti. Između ostalog, bulevar će biti preuređen na način da olakša javni prevoz, uz izgradnju biciklističke staze.

Po prvi put će ova važna arterija dobiti sistem upravljanja saobraćajem, zahvaljujući čemu će biti omogućeno brojanje prometa vozila, bicikala i pešaka. Pored toga, biće postavljen i sistem radara, kao i kamere koje će sačinjavati vizuelne dokaze o vozilima koja prođu kroz crveno svetlo. Prikupljenim podacima će se baviti državne službe“ rekao je Simpean.

Pored pobrojanih modifikacija putne infrastrukture, biće izgrađena i stanica za dopunu električne energije vozila iz BEV i PHEV segmenta. Nova stabla će biti posađena, takođe. Svi prolaznici bulevarom, nakon završetka radova će moći da uživaju i u besplatnom wi-fi pristupu internetu.

Radovi će u najboljem slučaju biti završeni sredinom 2020. godine, kada će i poslednja članica Evropske unije dobiti svoju prvu, 3 kilometra dugu, modernu saobraćajnicu.

AutoRepublika

(553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments