1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 do sada proizveden u više od 200.000 primeraka
Tesla Model 3 do sada proizveden u više od 200.000 primeraka
0

Tesla Model 3 do sada proizveden u više od 200.000 primeraka

213
0
Podelite sa prijateljima:

Cenovno najpristupačniji automobil Tesle tek će da dostigne svoj maksimum, jer bi uskoro trebalo da počnu i isporuke na teritoriji Evrope.

Iako je američki proizvođač proživeo pravi pakao oko proizvodnje Modela 3, uspeli su da se konsoliduju i broj sklopljenih automobila raste iz meseca u mesec. U poslednjem kvartalu protekle godine napravljeno je 61.394 vozila, što je rekordan rezultat za Teslu.

Kako kažu predstavnici američke marke, sledeći veliki korak je širenje na Evropu i Kinu. Kao jednu od prepreka za bolji prodajni rezultat na Starom kontinentu, Ilon Mask vidi nedovoljno razvijenu infrastrukturu za punjenje, stoga je Maskov plan pokrivanje Evrope superpunjačima.

Što se tiče ofanzive na kineskom tržištu, plan Tesle je da otvori fabriku u Kini koja bi proizvodila automobile ne samo za tu državu, već za veći deo Azije.

Očito je da potražnja za Modelom 3 definitivno raste. Amerikanci su saopštili da su od početka godine napravili više od 45.000 primeraka ovog automobila što upućuje da su na dobrom putu da postave novi rekord na kvartalnom nivou.

AutoRepublika 

 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments